Tein taasen ystävän tyttärelle synttärikakun, toiveena tänä vuonna oli hevonen -sen tarkempia toiveita ei ollut. Halusin ehdottomasti kokeilla kuvan tomuttamista, koska olen muissa blogeissa törmännyt niin kauniisiin tomutettuihin kakkukuviin. Noh, omani ei ollut ihan niin kivuton projekti kun alkujaan kuvittelin. Kuvia maalauksesta ja koristeista löytyy tarkemmin täältä. Aikaisemmin olen tehnyt tämän vihreän heppakakun.

Pohjana kakussa kuuden munan sokerikakkupohja, tehty säädettävään neliskanttiseen reunavuokaan. Kakun kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteenä tilaajan toiveesta mansikkamousse ja valkosuklaamousse. Laitanpa pitkästä aikaa ohjeetkin alle, jos joku niitä kaipailee. Mittasuhteet helposti muutettavissa isompaan/pienempään kakkuun. Tämän kakun koko n.25cmx22cm, eli tuo neliskanttinen säädettävä vuoka ollut pienimmillään.

 

Mansikkamousse

1prk flora vispiä

½prk maustamatonta tuorejuustoa

sokeria + vaniljasokeria oman maun mukaan

3-4 liivatelehteä (riippuu mansikkasurvoksen määrästä)

tilkka vettä

3dl mansikkasurvosta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispit vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää nesteeseen. Kaada liivateseos ohuna nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Lisää mansikkasurvos pienissa erissä kokoajan sekoittaen. Itse teen survoksen suomalaisista pakastetuista mansikoista, joten jos käytät sulatettuja marjoja lisää survoksen määrää. Lisää sokeria/vaniljasokeria oman maun mukaan. Itse jätän mansikkamoussen vähän kirpeämmäksi silloin kuin kaverina on makeampi täyte, kuten valkosuklaa.

 

Valkosuklaamousse

1prk flora vispiä

½prk maustamatonta tuorejuustoa

100g valkosuklaata sulatettuna

2 liivatelehteä

tilkka vettä

30g valkosuklaata rouheena

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Lisää sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä valkosuklaarouhe ja tarkista maku.

Kakun pinnalla sokerikreemi, jossa levy valmista vaahtokarkkitaikinaa. Värjäsin massan itse vaaleanpunaiseksi ja astetta vaaleammaksi kuin kukkiin käyttämäni massan. Lisäksi tomuväreillä tein pintaan ajoittain eri sävyjä.

Reunalla pursotukset flora vipistä, pursotukset tehty isolla ruusutyllalla. Pinnalle maustoin flora vispin mansikkatomusokerilla ja tein aaltokuviota pienellä ruusutyllalla/tasaisella tyllalla.

Koristeena gerberoita, jotka myös kokonaisuudessaan vaahtokarkkitaikinaa. Mustat lehdet sokerimassaa ja valkoset vaahtokarkkitaikinaa. Lisäksi muotoilin mustasta vaahtokarkkitaikinasta (itse värjäsin) ratsastajan kypärän ja raipan, joka näyttää enemmän joltain kipukoukulta...

Lähikuvaa kukasta, jota tomuttelin hieman mustalla tomuvärillä, lisäksi se sai pintaansa hieman helmiäissuihketta...



Koristelun suhteen tuli kokoajan lisää visioita, joten aikalailla tais mopo lähteä käsistä tämän kakun kanssa. Innostuin lisäilemään vaaleanpunaisia palloja, valkoista Wiltonin glitteriä ja pikeerillä pursottelin nimen ja iänkin näkyviin.

Onnea Milja ja toivottavasti kakku oli mieleinen!