Arkistojen kätköistä löytyy kymmenkunta leipomusta, jotka on valmistettu jo vuosi takaperin, mutta joita en ole saanut päivitettyä blogiin. Tässä yksi niistä. Tähän kakkuun otin mallia yhdestä toisesta blogista, jota en enään muista, eikä se haaviin googletuksellakaan osunut.

Pohjana 2 pellillistä unelmakääretorttupohjaa. Pohjasta leikattu irtopohjavuoan avulla rinkula ja loput paloiteltu pitkiksi suikaleiksi. Nosta pyöreä kakkupohja irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta esim. kaakaolla. Lisää pohjalle kerros suklaakreemiä.

Täytteenä kierteessä on vaniljakiisselistä ja flora vipistä valmistettu moussemainen täyte, joka sisältää liivatetta. Maustoin täytteen Dooleys-liköörillä. Täyte rullattu unelmakääretorttusta leikattujen suikaleiden väliin, kääretortun valmistamisen kaltaisesti ja nostettu irtopohjavuokaan pohjan päälle. Mikäli en ihan väärin muista taisin heivasta mukaan arpikoosisottakin raikastamaan kokonaisuutta. Kakku hyydytetty jääkapissa seuraavaan päivään.

Nosta kakku tarjoiluastialle. Levitä suklaakreemiä kakun reunoille ja pursota loput kakun reunoille. Paahda pannulla mantelilastuja ja koristele niillä kakun reunat.

Harmittaa kyllä, että en tarkempaa ohjetta kirjoittanut sukan varteen talteen. Ei ehkä kaunein kakku, mutta syntisen hyvää tämä oli. Dooleys-liiköörin kuumensin liottamalla liivatteet siihen, joten alkoholi näin poistunut ja vain toffeinen maku jäänyt. Kakku sopii näin ollen lapsivieraillekin.

Piece of cake:

Tämä oli tarjolla poikani nimipäivillä reilu vuosi sitten.

Älkää antako lumen hämätä, kyllä nyt nautitaan keväästä!