Tein ystäväni pojalle toiveesta synttärikakun. Toiveena oli turkoosi tai lila kakku, jossa olisi tribaali. Tarkempia toiveista kysellessäni turkoosi osoittautui mieleisemmäksi väriksi, joten valitsin sen oitis kakkuun, tuskin on jäänyt keltään huomaamatta, että se lukeutuu myös omaksi suosikkivärikseni.

Pohjana viiden munan sokerikakkupohja, tehty 28cm irtopohjavuokaan. Kakun kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteen suhteen ei ollut muita toiveita, kun että kakku olisi vähälaktoosinen. Niinpä valitsin kakkuun täytteeksi paseeratun vadelmamoussen ja raikkaan vaniljamoussen. Tähän yhdistelmään olen myös itse viime aikoina tykästynyt.

 

Paseerattu vadelmamousse

2dl flora vispiä

½prk maustamatonta tuorejuustoa

ripaus sokeria

4 liivatelehteä

tilkka vettä

3dl paseerattua vadelmaa

sokeria

Keitä vadelmat kattilassa ja siivilöi astiaan, näin seoksesta tulee tasaista ja siemenetöntä. Näin voit käyttää kakussa myös ulkomaalaisia vadelmia. Vadelmat voi valmistaa jo edellisenä päivänä tai muutaman päivän aikaisemmin ja säilyttää jääkaapissa tiiviissä astiassa tai pakastaa. Itse lisään vadelmaseoksen mousseen kylmänä, joten se alkaa heti hyydyttää täytettä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana seokseen kokoajan sekoittaen. Lisää viimeisenä jäähtynyt/jääkaappikylmä vadelmaseos. Mausta sokerilla makusi mukaan.

 

Raikas vaniljamousse

2dl flora vanillaa

2dl Keijun vaniljajogurttia

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Bourbon vaniljaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vanilla kuohkeksi. Lisää joukkoon vaniljajogurtti. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Lisää bourbon vanilja/vaniljauute/vaniljasokeri.

Täytä.

Kakun pinnalla kerros sokerikreemiä. Levitä kreemi mahdollisimman tasaiseksi, niin massakin asettuu paremmin kakun pinnalle, eikä pintaan jää kuoppia ja muita epätasaisuuksia.

 

Sokerikreemi

125g margariinia

4dl tomusokeria

1rkl vettä/maitoa/sitruunamehua

 

Kuorrutus on valkoista vaniljan makuista vahtokarkkimassaa.Jonka värjäsin itse turkoosiksi käyttämällä Wiltonin taivaansinistä ja lehden vihreää elintarvikeväriä. Lisäksi massaan sekoitin aavistuksen englannin kakkukaupasta tilaamaani eukalyptyksen väristä elintarvikeväriä. Massaa koko kakun kuorruttamiseen meni n. 500g.

Musta tribaali kakun pinnalla on Fun Cakesin mustaa marsipaania. Alareunan sahalaitakuvio tehty mustan marsipaanin ja mustan sokerimassan sekoituksesta peittämään kakun alareunan epätasaisuuksia. Olen lukenut monestakin eri blogista tuon karkkimassan hakeilusta. Aikasemmin en ole itse siihen törmännyt, mutta nyt massa repeili ikävästi reunoista. En tiedä auttaisiko jos massaan sekoittaisi aavistuksen marsipaania, tuomaan massaan elastisuutta? Täytynee kokeilla ensi kerralla.

Onnea Mika ja toivottavasti kakku kelpasi!