Entinen työkaverini oli lopettamassa työpaikassaan ja halusi muitaa työtovereita kakulla. Toiveena oli hyydykekakku, joka olisi suklainen, mutta vähälaktoosinen. Päätin sitten valmistaa tämän raikkaan minttukakun, joita olen tehnyt pari jo aikaisemminkin. Ensimmäinen versio ja toinen. Tämä kakku on myös yksi omista suosikeistani, eikä vähiten kakun ihanan värin takia, mutta rakastan myös minttua!

Tällä kertaa kakku tehty 24cm irtopohjavuokaan.

Pohja domino- ja digestivekeksejä, sekä margariinia. Paineltu vuoan pohjalle ja reunoille.

Täytteen ohje ja mittasuhteet löytyy esim. täältä.

Tällä erää käytin kakussa vain piparminttuaromia (ei alkoholia) ja suklaana Marabou Premium Mint suklaata, eli tummaa minttusuklaata.

Kakkuun haluttiin lisäksi jo humoristinen juttu työkavereiden "hyvästelemiseksi", joten päätin sitten mustalla elintarviketussilla raapustaa valkoiselle vaahtokarkkimassasta tehdylle laatalle tuon kiroilevan siilin tervehdyksineen. Sen voi halutessaan nostaa kakun pinnalle koristeeksi, tai jättää laittamatta.

Kakun pinnalla Marabou Premium Mint tummaa minttusuklaata ja Brunbergin tummaa suklaata rouheena. Lisäksi löysin varastosta tuollaisen liljan lehtineen, jonka sitten päätin laittaa myöskin tätä kakkua koristamaan. Koristeet sokerimassaa.

Lämpimät auringonsäteet antaa taas ulkona ihania kuvausmahdollisuuksia.

Toivottavasti kakku kelpasi!