Entinen työparini pyysi minua tekemään syntymäpäiväjuhlien kunniaksi suklaisen kermakakun. Väliin haluttiin ehdottomasti suklaamoussea.

1241163550_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana kolmen munan sokerikakkupohja. Kostutukseen kaakaota.

Suklaamousse:

1½prk flora vispiä

½ rasiaa maustamatonta tuorejuustoa

130g tummaa suklaata (osa rouheena)

100g fazerin sinistä

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto. Sulata suklaat mikrossa (säästä tummasta suklaasta osa). Lisää suklaat tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Liota liivatteet kuumaan veteen ja kaada ohuena nauhana suklaaseokseen. Rouhi loput tummasta suklaasta ja lisää täytteeseen varovasti käännellen.

Päällä flora vispi pursotukset,tehty erittäin kiireessä, joten jälki ei ole kaunein mahdollinen. Koristeena muutama suklaakiehkura ja sokerihelmi, sekä silikonimuotilla tehtyjä suklaakukkia sekä helmiäisiä.

1241163588_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leppikset jäi kiireessä puuttumaan, mutta toivottavasti kakku maistui ilmankin!!