Juhlissa piti olla sitten muutakin tarjottavaa kuin vain kakkua. Siksipä piti miettiä mitä kaikkea muuta olisi kivaa vääntää. Lämmittelin aluksi ajatusta niistä pehmennetyistä hapankorppurullista, mutta kun kakkupohjien kanssa tuli vähän ongelmia (munat olivat aluksi ilmeisesti liian kylmiä ja kakkupohja epäonnistui, ensimmäistä kertaa elämässä juuri nyt), vedin kaiken muun sitten aika helpolla tavalla.

1033869.jpg

Tarjolla oli kakkujen lisäksi coctailpiirakoita, munavoita, viinirypäleitä, tortilloja, lehtitaikinaleivonnaisia, sipsiä, vaahtokarkkeja ja keksejä.

Lehtitaikinaleivonnaisiin löysin ohjeen hellapoliisilta.

1033867.jpg

Valmiin taikinaruudun päälle pursotettua vaniljakreemiä (meikäläisen pursotuksen vaan vähän lötsähti uunissa, en siis ilmeisesti hennonnut jättää kreemiä tarpeeksi paksuksi) ja muutama persikan siivu, sitten uuniin ja valmiiden jäähtyneiden päälle vähän tomusokeria sihdattuna. Helppoa ja nopeaa siis valmistaa.

Toritilloja tein samalla ohjeella kuin aina ennenkin. Tuorejuuston makua voi vaihtaa vapaasti, tällä kertaa päädyin tälläiseen vaihtoehtoon. Kuva vähän huono.

1049814.jpg

Paista 400g marinoituja kanasuikaleita pannulla, anna jäähtyä. Sekoita kanasuikaleiden joukkoon kaksi pientä tai yksi iso paketti tuorejuustoa (käytin kaksi pientä pakettia tsatsiki tuorejuustoa) ja desi majoneesia (itse käytin kevyt). Mausta kevyesti currylla, suolalla ja yrteillä. Täytä valmiit tortillalevyt lämmittämisen jälkeen täytteellä ja laita täytteen päälle jäävuorisalaattia ruukusta, kääri rullalle ja leikkaa kahteen osaan.

1033871.jpg

Pojan kanssa yhdessä koristelimme kaupan kirjainkeksejä sokerikuorrutteella ja erilaisilla karkeilla, strösseleillä, suklaalla, marsipaanikukilla jne. niistä tuli aika hauskoja.

1049805.jpg

Paljon jäi syötävää toki ylikin, mutta töihin sitten loput -sinne hävisivät, eikä jääneet yksin minun tuhottavikseni...

Laitetaan loppuun vielä kuva sankarista puhaltamassa kynttilöitä -olihan se nyt viikonlopun paras kohta, monen monta kertaa.

1049816.jpg