Tätä täytekakkua oli pitkästä aikaa oikein ilo tehdä. Kakku matkasi vanhalle herralle, joka on työskennellyt aikoinaan timpurina. Niinpä kakun pinnalle toivottiin työkaluja ammattiin liittyen: vasaraa, nauloja ja lautoja. Viime vuonna samalle sankarille matkasi tämä autokakku.

Pohjana neljän munan sokerikakkupohja. Pohja tehty Ikeasta hankkimaani irtopohjavuoakaan, jonka koko oli vähän normaalista poikkeava (23cm). Kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteenä samat kuin näissä ylioppilaskakuissa, eli vanilja- ja vadelmamousset. Täytteet tein tähän kakkuun puolikkaana, tosin ajatuksissani länttäsin vadelmatäytteen kokonaisuudessaan kakun väliin -tuloksena aika korkea ja toispuolinen kakku (toinen täyteväli suurempi). Mutta rapatessa roiskuu, aina jotain sattuu ja tapahtuu.

Kakun pinnalla sokerikreemi, jonka pinnalla ruskean värinen massa. Massa on sekoitettu suklaan makuisesta sokerimassasta ja marsipaanista. Päälliseen painoin ruutukuvion. Ensimmäinen idea oli risteyskohtiin liimata kullan värisiä sokerihelmiä, mutta koska koristeet veivät niin ison osan kakun pinnasta, luovuin lopulta tästä ideasta.

Koristeet löydät jo aikaisemmin blogistani täältä. Siellä myös tarkempi selvitys materiaaleista.

Reunoilla flora vispi purostukset isolla tähtityllalla.

Onnea Heikki!