Tänään iti tehdä jotain raikasta ja helppoa, löysin Mansikkamäen Eben blogista tämän ohjeen ja innostuin siitä valtavasti. Muokkaamalla ohjetta, sain siitä mieleisen.
17kpl pikkuvuokia ja yksi isompi leivos.
Pohja:
1pkt valmista murotaikinaa
Käytä valmista murotikinaa tai valmista itse. Suihkuta vuoka sprayllä (tai voitele) pienet leivosvuoat. Painele jokaiseen vuokaan taikinaa, niin että riittää hyvin reunoillekin. Suojaa foliolla. Paista 200 asteessa noin 15minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyte:
100g vaniljatuorejuustoa
100g minttukrokanttisuklaata
Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Laita pakastepussiin ja kylmään asettumaan.
Kun leivosvuoat ovat jäähtyneet, pursota täytettä jokaiseen vuokaan.
Päälle:
tuoreita mansikoita
tuoretta ananasta
kiiwiä
kiille hyytelösokerista
valkosuklaata
Leikkaa mansikat, ananas ja kiiwi viipaleiksi. Koristele leivokset. Valmista hyytelösokerista ja vedestä(tai mehusta) kiille (1dl vettä, ½dl hyytelösokeria). Valuta kiille heldelmien/marjojen päälle. Koristele sulatetulla valkosuklaalla.
Täytteen tuorejuustoa ja suklaata, sekä päälle tulevia marjoja/hedelmiä voi vaihtaa oman mielensä mukaan. Variaatioita ainakin löytyy. Nämä olivat ainakin valmistajan itsensä makuun!
Tässä bloginpitäjälle itselleen herkutteluun iso leivos ja kahvi!
Makoisaa kesää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.