Sain kunnian tehdä entinen työkaverini pojan rippijuhliin tarjoiluja. Samoihin juhliin matkasi tämän hyydykekakun lisäksi kinkkuvoileipäkakku, lämminsavulohi voileipäkakku ja kinkkuhyrriä. Tämä ohje on alkujaan Ullan blogista.

Pohja:

500g  Minttu Dominoita

150g margariinia

Erottele keksit ja täytteet. Hienonnan keksit ja lisää keskimurskaan täytteet ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan (28cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään täytteen valmistumisen ajaksi.

 

Täyte:

4prk flora vispiä

1½prk maustamatonta tuorejuustoa

1dl sokeria

½dl minttuviinaa

½dl vettä

10 liivatelehteä

1pss pätkis mini bites

sinistä ja vihreää elintarvikeväriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuustot. Rouhi pätkis palat hienoksi. Kuumenna minttuviina kiehuvaksi (jotta alkoholi poistuu) ja lisää vesi, kiehauta uudelleen. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet minttuveteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää elintarvikeväriä liivateseokseen ja kaada ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteeseen. Lisää sokeria makusi mukaan. Kaada osa täytteestä vuokaan, lisää rouhitut pätkis palat vaahdon pinnalle. Lisää loput täytteestä ja tasoita. Laita kylmään tekeytymään vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

 

Koristeluun:

100g fazerin sinistä

2 pätkistä

60g valkosuklaata

Rouhi suklaat ja lisää rouhe kakun pinnalle. Viimeistele kakku ruusulla.

Ruusu ja lehdet marsipaania, ruusu tomutettu turkoosin sävyiseksi kimalletomuvärein.

Olen kerran aikaisemminkin tehnyt tätä samaa kakkua, se löytyy blogistani täältä. Päätin kuitenkin tällä kertaa tehdä täytesuklaan kanssa vähän toisin. Ja vasta lisätessäni postausta tänne blogiin, tajusin etten lisännyt täytteeseen ollenkaan piparminttu aromia, kuten edellisellä kerralla. Toivottavasti kakku ei ole ollut liian pliisun makuinen... :( Harmittaa vietävästi.

Kakku valmiina matkaan:

Kakkulaatikot olen ostanut täältä.