Tein tuttavani pojalle kaksi merirosvoaiheista täytekakkua. Ensimmäinen niistä löytyy jo blogistani täältä. Tästä toisesta päätin kuitenkin tehdä hieman isomman, koska tämä tuli tarjolle pääasiassa aikuisvieraille. Olen tehnyt aikaisemmin yhden Aarrekarttakakun ja se löytyy blogistani täältä. Tähän kakkuun tullut maalaus on ollut aikaisemmin blogissani esillä täällä.

Pohjana kakussa kolmen munan sokerikakkupohja. Tehty n.20cm irtopohjavuokaan. Kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteen suhteen oli vain toive, että olisi jotain raikasta. Tehdessäni sitten tämän Appelsiini-Suklaakakun, päätin, että tähän kakkuun voisi sopia hyvin Appelsiinimousse.

 

Appelsiinimousse

1½-2dl flora vispiä

½prk appelsiini tuorejuustoa

3-5rkl appelsiinimarmeladia

2-3 liivatetta

appelsiinimehua

(appelsiinin kuoriraaste)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vipsi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon appelsiinituorejuusto ja marmeladi. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liota kuivaksi puristetut liivatteet nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Jos haluat vahvemman appelsiininmaun, voit lisätä täytteeseen yhden appelsiinin kuoriraasteen.

Kakun pinnalla flora vispi, joka raapalla vedetty tasaiseksi. Koristeena aarrekartta -maalaus, keksimurskaa, keltaista Wiltonin glitteriä, kaksi muovista miekkaa ja koristeena valmiista vaahtokarkkimassasta tehdyt arkku ja kolikot. Aarteen kohdalle löytyi varastoista myös tuollainen merirosvolippu, joka lähti kakun mukana.

Onnea merirosvopojalle!