Tämäkin ohje on kulkeutunut minulle Perheklubilta. Sen muuta alkuperää en tiedä.

792867.jpg

Taikina:
2dl lämmintä vettä
3 tl kuivahiivaa
1tl sokeria
0,5tl suolaa
4dl vehnäjauhoja

Sekoita keskenään kaikki taikinan kuivat aineet. Vatkaa seosta vähitellen lämpimään veteen puuhaarukalla. Alusta taikina sileäksi käsin vaivaamalla (vinkki: kevyesti oliiviöljytyt kädet toimivat hyvin). Peitä kulho leivinliinalla. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Täyte:
1prk tomaattimurskaa
n.300g paistijauhelihaa
(pepperonimakkarasiivuja)
1prk ananaspaloja
1 sipuli pilkottuna
valkosipulia murskattuna
4dl juustoraastetta
mustapippuria
pizzamaustetta
tomaattirenkaita

Valuta tomaattimurskaa siivilässä 5 minuuttia, samoin ananaksia. Paista jauheliha ja kuullota sipuli ja valkosipuli paistamisen loppuvaiheessa. Mausta seos mustapippurilla, suolalla ja pizzamausteella. Voitele matalareunainen pyöreä piirasvuoka (halkaisija n.30 cm). Painele kohonnut taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjalle valutettu tomaattimurska ja mausteet. Levitä päälle jauheliha ja puolet juustoraasteesta. Lisää loput täytteistä ja juustoraasteesta. Koristele koko komeus tomaattirenkailla. Paista 250 asteessa uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.

Tarjoa raikkaan salaatin kera!

792871.jpg

Nyt muokkasin ohjetta sen verran, että tein taikinan tuplana ja paistoin sen uuninpellillä. Täytteenä oli kinkkua ja ananasta. Tomaatin jätin päältä pois. Tuo pohja on niin ihanaa, että ei tosikaan!