En sitten ehtinytkään kamalassa kiireessä maalaamaan uutta päällistä poikani syntymäpäiväkakkuun viime viikonlopuksi. Niinpä epäonnistunut kuva Salamasta ja Martista päätyi koristamaan kakkua. No, ainakin tuosta jäi vielä paljon opittavaa...

1033865.jpg

Pohja:
6 kananmunaa
3dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5dl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Laita uuniin 175 asteeseen, noin 20 minuutin ajaksi. Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.

Täyte on käsittääkseni alkujaan hellapoliisin blogista, tosin olen nähnyt sen monessa muussakin blogissakin -joten täysin varma en voi alkuperästä olla. Korjatkaa jos olen väärässä.
Sovelsin ohjetta vähän, ne suluissa.

Mansikkamousse:
2,5dl Flora vispiä
100gr maustamatonta tuorejuustoa (1prk maitorahkaa)
1 purkki ranskankerma (2dl vaniljakreemiä)
4dl valmis tuoremansikkasosetta (tein itse pakastemansikoista)
sokeria, vaniljasokeria
6 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mansikat.
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Toisen moussen löysin chocomumin blogista.

Valkosuklaamousse:
200g valkosuklaata
2 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 kananmunankeltuainen

Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita 2dl vispikermaa, sokeri ja kananmunankeltuainen kattilaan ja keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet seokseen. Lisää valkosuklaa pienissä erissä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Vaahdota 2dl vispikermaa ja lisää varovasti käännellen valkosuklaaseokseen.

Laita kerroksittain mousset ja anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään.

1044503.jpg

Kaurislapsen blogista löysin ihanan kreemin ohjeen, jota päätin kokeilla vaahtokarkkitaikinan alle. Kuorrutin sillä sitten lopulta koko kakun -laiton kermavaahtopursotuksien allekin kreemiä. Niin ihanaa se oli koostumukseltaan.

Kreemi:

Kiisseli:
4,5 dl mehua
3 rkl peruna- tai maissijauhoja
6 rkl sokeria

Laita ainekset kattilaan, kattila levylle ja levy täysille. Sekoita kokoajan kunnes pulpahtaa ja nosta sitten pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöön (tai noin 30 asteeseen).

Laita 300g voita tai margariinia sekoitusastiaan ja vatkaa sähkövatkaimella (vispilällä) jonkinaikaa.

Laita jäähtyneeseen kiisseliin 3 tl vaniljasokeria.
Tiputtele kiisseliä pikkuhiljaa voin sekaan ja vispaa samalla, ettei jää klönttejä. Voi olla, että koko kiisselimäärä ei kulu. Tarkkaile kreemin sopivaa koostumusta.

1033863.jpg

Koristele kakku kirjainkekseillä, koristele reunat koristelukolmiolla. Alareunassa valmiita suklaalehtiä.