Tämän kakun koristeluidea on Sakari Sokerilta. Hän oli tehnyt äärimmäisen kauniin kakun ja halusin ehdottomasti kokeilla samanlaisen valmista. Tuo muotoiltava suklaamassa oli minulle uutta ja sekin oli kiva uusi tuttavuus. Omasta kakustano ei tullut yhtään niin kaunis, kuin esimerkistään, eikä pimeässä otetut kuvaa tee sille muutenkaan oikeutta..

Kakun pohjana digestivekeksimurskaa ja margariinia.

Ohje kakkuun löytyy jo blogistani täältä. Tällä kertaa tein kakun laktoosittomana, joten vaihdoin vispin ja tuorejuuston laktoosittomiin. Kiillettä tein vähän isomman määrän tällä erää ja se ei ollut kamalan hyvä juttu. Täytettä olisi saanut olla paksummin ja kiillettä ohuemmin.

Suklaamassan valmistin brunbergin suklaasta, jotta sekin olisi laktoositonta. Siitä tulossa lisää juttua myöhemmin. Ohje löytyy myös toki Sakari Sokeriltakin.

Koristeluun käytetty tummaa suklaata, suklaamassasta tehtyjä pipareista -jotka koristeltu tomusokeri-vesikuorrutteella, ananaskirsikoita, helmiäisiä ja pehmeitä kultaisia koristekuulia

Tämä päätyi työpaikan kahvipöytään, juhlan aiheena oli omat synttärini joulukuun alussa ja viran koeajan loppuminen marraskuun lopussa. Tämä nyt oli sitten vaikka se virkakakku, jota ei aikaisemmin ole tullut tehtyä!