Sain tilauksen laktoosittomasta täytekakusta. Teen aina kakut vähälaktoosisena, mutta laktoositon kakku oli eka laatuaan. Ihan täysin laktoositon ei tämäkään ole, koska tilaajan pyynnöstä käytin tummaa suklaata -tosin valitsin Fazerin tumman leivontasuklaan, koska siinä oli pienen tutkimisen jälkeen vähiten maitojauhetta (alle 0,3%). Ja tämmönen siitä sitten tuli:

1458081.jpg

Pohjana viiden munan sokerikakkupohja.

Vadelmamousse:
1prk (2dl) valion laktoositonta vispikermaa
½prk violan maustamaton tuorejuusto (laktoositon)
4 liivatelehteä
1dl vettä
vaniljasokeria
3dl vadelmia

Laita liivatelehdet likoamaan veteen. Kuumenna neste kiehuvaksi ja mausta vaniljasokerilla. Purista liivatteet kuiviksi ja liota kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä vähän aikaa. Vatkaa vispi vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella, kaada liivateseos ohuena nauhana joukkoon, kokoajan sekoittaen. Yhdistä tuorejuustoseos ja vispi, kääntele varovasti sekaan vadelmat.

Suklainen banaanitäyte:
½pkt (125g) fazerin tummaa leivontasuklaata
1prk (2½dl) oatlyn kauravaniljakastiketta
½prk violan maustamaton tuorejuusto (laktoositon)
3 liivatelehteä
½dl vettä
vaniljasokeria
sokeria
2 chiquita junior -banaania

Laita liivatelehdet likoamaan veteen. Kuumenna neste kiehuvaksi ja mausta vaniljasokerilla. Purista liivatteet kuiviksi ja liota kuumaan nesteeseen. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita liivateseos suklaan joukkoon, anna jäähtyä hetki.  Paloittele kaksi pientä banaania pieniksi kuutioiksi. Yhdistä vaniljakstike ja suklaaseos, kääntele joukkoon banaaninpalat. Mausta sokerilla.

1458089.jpg

Kuorrutus:
1prk (2dl) valion laktoositonta vispikermaa
1prk (2dl) gogreen vispiä
1dl cappuccino jauhetta

Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon gogreenin vispi, mausta cappuccinolla. Levita kakun päälle ja reunoille tasaisesti. Tuosta tuli niin lötköä, että ei sitä pursottaa voinut.

1458078.jpg

Koristeet:
mantelilastuja
rouhittua fazerin tummaa leivontasuklaata
marsipaanikukkia
hasselpähkinärouhetta
helmiäissuihketta

Sokericreme:
125g  floran laktoositonta leivontamargariinia
½prk (250g) tomusokeria
2rkl laktoositonta maitoa
1rkl vaniljasokeria
elintarvikeväriä

Vatkaa pehmenneen margariinin joukkoon tomusokeri. Lisää maito ja vaniljasokeri. Värjää haluamallasi elintarvikevärillä (tässä vihreää, sekä pinkin ja lilan sekoitusta).

Päällä siis elämäni ensimmäiset sokericremeruusut ja suoraan voidaan sanoa, että harjoitusta kaipaa ja paljon. Kuuden aikaan noita pursottelin ennen töihin lähtöä ja kaiken kukkuraksi en löytänyt lehtityllaani mistään ja jouduin tekemään kukkien lehdet ihan vääränlaisella tyllalla. Vaikeita nuo oli, ainakin sellaisten symmetrisien ruusujen tekeminen. Mutta joskos tästä innostuisin harjoittelemaan. Pitää vain hankkia pienempi ruusuntekotylla, nyt minulla on vain Ullan Unelmista se iso ruusutylla.

1458095.jpg

1458075.jpg

Toivottavasti maistui!