Kuppikakkuja tehtiin yhdessä poikani kanssa hänen nimipäivilleen, tuossa viime kuun loppupuolella. Nämä on niin helppoja valmistaa, että lapsetkin voi ottaa mukaan puuhailuun, vaikka siinä onkin se haittapuoli, että suklaanapit häviää omituisesti parempiin suihin...
Muffinssien taikinapohjana käytin tätä ihanaa ja helppoa ohjetta. Tällä kertaa pienin muutoksin.
Vaniljaiset marianne-muffinssit
150g margariinia
1½dl sokeria
2 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1½dl soijapohjaista vaniljajogurttia
½dl vettä
1dl marianne crushia
Vaahdota pehmennyt margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jogurtti ja vesi keskenään. Lisää taikinaan vuoronperään jauhoja ja nestettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä Marianne crush. Laita taikina pakaste/pursotuspussiin. Laita isot muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja pursota taikinaa vuokiin. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele jäähtyneenä.
Kuorrutus:
½prk maustamatonta tuorejuustoa
30g margariinia
mansikkatomusokeria
valkosuklaata sulatettuna
Valmista margariinista ja mansikkatomusokerista kreemi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Lisää tomusokeria tarvittaessa, että koostumuksesta tulee jämäkkä, mutta helposti levitettävä. Levitä kuorrutus valmiiden ja jäähtyneidein muffinssien pinnalle ja koriste. Tällä erää koristeena suklaaströsseleitä ja suklaanappeja.
Ja napin pinnalla selvä hurrikaani, ne jyrää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.