Kotitekoiset Dominot ovat jo jokusen aikaa kummitelleet mielessä. Netistä löytyy paljon hyviä ohjeita, haulla homemade oreo, jota nämä keksit myöskin vahvasti muistuttavat. Ihania joka tapauksessa ja täytettä, sitä voi muokata ihan oman mielensä mukaan -luoda vaikka kokonaan jonkun uuden.

Dominokuoret, 75-80 valmista keksiä

150g margariinia/voita

1½dl sokeria

vajaa 2dl ruokosokeria

7dl vehnäjauhoja

reilu 2dl kaakaojauhetta

½tl soodaa

½tl suolaa

1tl leivinjauhetta

2 kanamunaa

4tl vaniljasokeria

kylmää vettä

Vaahdota pehmennyt margariini ja sokerit. Lisää joukkoon kananmunat. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja ripottele taikinan joukkoon kokoajan sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa. Seps on aika kuivaa, joten kannattaa alustaa taikinaa kokoajan käsin. Kun taikinasta saa pallon, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Kaulitse levyksi ja ota pyöreällä muotilla keksejä. Nosta keksit pellille ja kuvio halutessasi. Paista 175 asteessa noin 5-10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ja täytä.

Ohjeen voi myös puolittaa, tällöin valmiita keksejä tulee n.40kpl.

 

Täyte:

120g margariinia

4dl tomusokeria

vaniljasokeria

aromia/makuaineita makusi mukaan

elintarvikeväriä

Vatkaa täytteen margariini ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeri, makuaineet ja elintarvikeväri. Laita massa pussiin ja pursota keksin alapinnalle. Paina toinen keksi kanneksi.

Minttudominot:

Täytteeseen lisätty piparminttuaromia ja vihreää elintarvikeväriä.

Mokkadominot:

Täytteeseen lisätty pikakahvijauhetta ja sipaus taloussokeria.

Mansikkadominot:

Osa täytteen tomusokerista korvattu mansikkatomusokerilla.

Itse kuvioin mansikkadominojen pintaan sydämen ja minttudominoiden pintaan ympyrän, mokkakeksien pintaan en laittanut kuviointia. Näin keksit erottaa maun mukaan toisistaan helposti.