Runebergintorttu on saanut nimensä Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin mukaan, jonka kerrotaan mielellään nauttineen leivoksia aamiaisella punssin kera. Runebergin päivän kunniaksi päätin ensimmäistä kertaa itse valmistaa runbergintorttuja, tällä kertaa tosin kakun muodossa, jotta pääsee vähän pienemmällä työllä...
Runeberginkakku
Alkuperäinen ohje Stocmann
2 munaa
3dl sokeria
4dl keksimurua/korppujauhoa/kakkumurua
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl mantelirouhetta/mantelijauhetta
rommia/punssia/karvasmantelia
2dl kermaa
200g margariinia sulatettuna
Murskaa keksit ja lisää joukkoon muut kuivat aineet, sekoita. Sulata margariini. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuoronperään keksimuruseosta ja kermaa sekä margariinia. Lisää rommi/punssi/karvasmanteli ja sekoita tasaiseksi. Taikina on aika kiinteää. Laita taikina vuokaa, itse käytin 22cm pyöreää reunavuokaa. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä, voit halutessasi sivellä kakun kauttaltaan rommi/punssi/karvasmanteli-vesi-sokeriseoksella. Itse tein näin koska täytteestä makuaine jäi unohduksissa puuttumaan. Levitä kakun keskelle vadelmahilloa ja ruuttaa reunoille tomusokeri-vesi reunukset. Itse halusin, että seos jää vähän löysäksi ja valuu kauniisti kakun reunoja alas.
Näiden pakkasien keskellä (Muuramessa aamulla -30 astetta, hyrrr...), mikäpä olisi parempi tapa viettää laiskaa sunnuntaita, kun ottaa pala kakkua, seuraksi uusin Leivotaan -lehti ja kuumaa kaakaota. Mukina oma suosikkini Muumimukeista, eli Hurraa! Mukin kuvitus kirjasta "Kuka lohduttaisi Nyytiä?"
Pakkasterveisin; Helmi.fi
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.