Viime viikonloppuna nimipäivillä syötiin myös hätäisesti tehtyä kääretorttua. Kuvaakaan en ehtinyt tai muistanut ottaa, ennen kun vasta puolet tuotoksesta oli hävinnyt parempiin suihin.
Kääretorttupohja:
4 munaa
2dl sokeria
2rkl perunajauhoja
4rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
Suklainen täyte:
40g pandan tummaa suklaata
40g fazerin sinistä
1dl flora vispiä
1prk flora vanillaa
4 liivatelehteä
1dl vettä
vaniljasokeria
Kuumenna kerma kattilassa, paloittele suklaa ja sekoita tasaiseksI. Anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan reiluun veteen ja kuumenna vesi, johon on sekoitettu vaniljasokeri. Purista liivatteet kuiviksi ja sekoita vanilja-veteen, anna jäähtyä hetken. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sekoita liivateseos suklaamassan sekaan. Yhdista seokset ja levitä kääretottupohjan päälle. Rullaa kääretorttu tiukaksi rullaksi ja laita kylmään vetäytymään.
Koristeena flora vispiä, valmiita suklaaruusuja (olivat muuten hintaansa nähden kalliita ja pahoja) ja kiiwiä.
Ei ole hääppösesti panostettu koristeluun, kun tuli vähän kiire. Mutta hyvää tuo oli.
torstai, 3. huhtikuu 2008
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.