Löysin tämän ohjeen Sunnuntain täysjyvävehnäjauhopussin kyljestä ja huomasin, että muutamassa muussakin blogissa oli tehty tällä ohjeella piirakoita.

Mystisen hyvät marjapiilot, 12kpl

Pohja:

200g margariiniaa

1½dl sokeria

1 muna

4dl täysjyvävehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääri taikina kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.

 

Täyte:

200g (4dl) marjoja

½-1dl sokeria

2rkl perunajauhoja

Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Ota taikista 1/3 erilleen kansia varten, tai valmista ne ensin. Painele lopputaikina silikonisten muffinssivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi marjatäyte ja paina kannet päälle. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuttia. Anna piiraiden jäähtyä vuoassa ja irrota sitten varovasti. Koristele tomusokerilla.

Nämä ovat hyvin samanlaisia kuin Fazerin ihanat marjapiirakat niissa foliokupeissa. Tästä ohjeesta tuli heittämällä meidän perheen suosikki. Marjoja voi vaihdella mielen/sesongin/tarpeen mukaan. Minusta parhaita heti valmistuksen ja pienen jääkaappikäynnin jälkeen -kun kuori on vielä rapea, mutta täyte jo ehtinyt vetäytyä. Ohjeeseen suosittelen nimenomaan noita täysjyvävehnäjauhoja tai miksei vaikka vielä jotain rukiisempaa vaihtoehtoa.