Tämän ihanuuden näin Henskiksen blogissa ja halusin ehdottomasti kokeilla tätä vähän toisenlaista mutakakkua. Aikaisemmin on ollut tarkoitus tehdä mudcake geishasta, mutta tämä sai nyt rynniä sen idean edelle. Tein ohjeen tuplana ja muunsin vähän suklaan ja rasvan määrää. Tämän tein 26cm irtopohjavuokaan. Alla oma sovellukseni.

Valkosuklaa MudCake

200g valkosuklaata

65g valkosuklaarouhetta

175g margariinia

4 munaa

1½dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

4tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti viimeisenä joukkoon rouhittu valkosuklaa. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan.

Paista uunin alatasolla n. 20-25 minuuttia. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Koristele kakku sirottelemalla sen päälle tomusokeria. Voit myös laittaa kakun päälle rouhittua suklaata ja tuoreita mansikan palasia.

Vähän jännitti, että tuliko kakusta liian makea, koska lisäsin suklaan määrää -mutta se oli juuri loistava. tarpeeksi suklainen ja täyteläinen, mutta kuitenkin valkosuklaan maistoi kakusta selvästi. Omasta mielestäni hakkaa tavallisen mutakakun mennen tullen. Tuoreet mansikat kruunaavat kokonaisuuden. Lisäksi vatkasin vielä kaveriksi flora vispiä tasapainottamaan kokonaisuutta.

Kakku oli helppo valmistaa jo edellisenä päivänä ja onneksi jäi sisältäkin juuri tarpeeksi kosteksi...

Tätä teen ehdottomasti vielä uudestaankin! Oikea kesäherkku!