Tänään suuntaamme vanhempieni luokse syömään, joten lupasin tuoda tullessani, jotain makeaa tarjottavaa. Täytekakkuja on tullut tehtyä viime aikoina niin runsaasti, että ajattelin nyt vaihtelun vuoksi tehdä hyydykekakun.
Tästä ohjeesta tulee kaksi pienempää kakkua (halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoka) tai ohjeen puolittamalla saa yhden. Täältä löytyy toinen tällä samaisella ohjeella tehty kakku.
Pohjana unelmakääretorttupohja. Josta irtopohjavuoalla otettu pohjan kokoinen pala. Pohjaa kostutin aavistuksen appelsiinituoremehulla.
Appelsiinimousse:
½prk appelsiini tuorejuustoa
1prk (230g) saarioisten appelsiinimarmeladia
1½dl maitorahkaa
2prk flora vispiä
½prk flora vanillaa
6 liivatelehteä
vajaa desi appelsiinituoremehua
Sekoita appelsiini tuorejuusto ja marmeladi keskenään, lisää joukkoon maitorahka. Laita liivatteet llikoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja vanilla yhdessä vaahdoksi. Lisää appelsiinitäyte vaahtoon käännellen. Lämmitä appelsiinituoremehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan kokoajan sekoittaen.
Suklaamousse:
½prk maustamatonta tuorejuustoa
2dl maitorahkaa
½ levyä fazerin sinistä
30g tummaa suklaata
1pss tazza stickiä
1prk flora vispiä
½prk flora vanillaa
3 liivatelehteä
tilkka vettä
Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja maitorahka. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispi ja vanilla yhdessä. Lisää tuorejuustotahnan sekaan sulatettu suklaa ja tazza stick. Kääntele suklaamassa vaahdon joukkoon. Lämmitä vesi kiehuvaksi, lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen.
Kakun pinnalle tein kiilteen appelsiinituoremeuhusta ja liivatteesta.
Reunoille tein suklaakreemiä (margariinia, tomusokeria ja sulatettua suklaata), jonka pursoittelin kakun reunoilla isolla korinpohjatyllalla. Päälle tein pienellä tähtityllalla kiemurakoristelun.
Keskellä suklaakreemistä tehty sydän, jonka keskellä puolitettu Rölli -suklaamuna.
Hyvää Pääsiäistä kaikille blogini lukijoille!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.