Tänään suuntaamme vanhempieni luokse syömään, joten lupasin tuoda tullessani, jotain makeaa tarjottavaa. Täytekakkuja on tullut tehtyä viime aikoina niin runsaasti, että ajattelin nyt vaihtelun vuoksi tehdä hyydykekakun.

1239524898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tästä ohjeesta tulee kaksi pienempää kakkua (halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoka) tai ohjeen puolittamalla saa yhden. Täältä löytyy toinen tällä samaisella ohjeella tehty kakku.

Pohjana unelmakääretorttupohja. Josta irtopohjavuoalla otettu pohjan kokoinen pala. Pohjaa kostutin aavistuksen appelsiinituoremehulla.

Appelsiinimousse:

½prk appelsiini tuorejuustoa

1prk (230g) saarioisten appelsiinimarmeladia

1½dl maitorahkaa

2prk flora vispiä

½prk flora vanillaa

6 liivatelehteä

vajaa desi appelsiinituoremehua

Sekoita appelsiini tuorejuusto ja marmeladi keskenään, lisää joukkoon maitorahka. Laita liivatteet llikoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja vanilla yhdessä vaahdoksi. Lisää appelsiinitäyte vaahtoon käännellen. Lämmitä appelsiinituoremehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan kokoajan sekoittaen.

 

Suklaamousse:

½prk maustamatonta tuorejuustoa

2dl maitorahkaa

½ levyä fazerin sinistä

30g tummaa suklaata

1pss tazza stickiä

1prk flora vispiä

½prk flora vanillaa

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja maitorahka. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispi ja vanilla yhdessä. Lisää tuorejuustotahnan sekaan sulatettu suklaa ja tazza stick. Kääntele suklaamassa vaahdon joukkoon. Lämmitä vesi kiehuvaksi, lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen.

Kakun pinnalle tein kiilteen appelsiinituoremeuhusta ja liivatteesta.

Reunoille tein suklaakreemiä (margariinia, tomusokeria ja sulatettua suklaata), jonka pursoittelin kakun reunoilla isolla korinpohjatyllalla. Päälle tein pienellä tähtityllalla kiemurakoristelun.

Keskellä suklaakreemistä tehty sydän, jonka keskellä puolitettu Rölli -suklaamuna.

1239524848_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää Pääsiäistä kaikille blogini lukijoille!