Blogin päivitykset on pahasti myöhässä, minulla on vielä koneella kasa kesäkuun puoleltakin leipomuksia, joita en ole saanut vielä blogiin lisättyä. Koitan purkaa sumaa mahdollisimman pian. Tämän ihanan piirakan ohjeen löysin Juhlattaren kakkublogista ja koska aineetkin sattui olemaan, piti kokeilla nimenomaan tätä mansikkaista versiota.

Piirakkapohja:

450g margariinia

4dl sokeria

3 kananmunaa

3tl leivinjauhetta

9dl vehnäjauhoja

Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Painele jauhotetuin/märin käsin piirakkapohja leivinpaperoidulle uuninpellille tasaisesti.

Täytettä päätin tehdä tuplamäärän, koska tykkään mehevästä piirakasta, eli alla tekemäni versio.

 

Mansikkarahkatäyte:

700g maitorahkaa, laitoin osan vaniljarahkaa ja osan maustamatonta

3 kananmunaa

1dl vaniljasokeria

sokeria

reilu1l mansikoita (tai muita marjoja)

Sekoita rahkan joukkoon kananmunat ja sokerit. Itse laitoin vaniljasokeria enemmän, koska haluasin täytteestä selvästi vaniljaisemman. Mansikoitakin laitoin paljon enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Laita puolet rahkatäytteestä pohjan päälle, lisää puolet mansikoista, sitten loput mansikat ja loppu täyte. Paista uunissa 200 asteessa n.40-50 minuuttia.

Piirakka oli kyllä todella hyvää ja mehevää. Ehkä puoletkin pohjan määrästä olisi riittänyt, minulle sitä ainakin tuli reilu 3cm kerros pellille jo ennen paistoa. Mutta, hyvää oli ja variaatioita ehdään varmasti lisää syksyn mittaan...