Pääsin osallistumaan yllätyksenä ystävälleni järjestettäviin Babyshower-juhliin. Minulle lankesi sitten kakun tekeminen juhliin. Ideoita kakkuun ei oikeastaan ollut, mutta päätin sitten lähteä hyvin yksinkertaisella idealla liikkeelle. Netistä löysin pienen surffailun jälkeen ihanan kuvan vauvan jalanjäljistä ja siitä se idea sitten lähti. Myöhemmin ajateltuna, jalat ehkä olisivat olleet kauniimmat mustina, mutta halusin saada poikamaisen värin jotenkin maalaukseen mukaan...

1995735.jpg

Pohjana viiden munan sokerikakkupohja. Vaniljainen vadelmatäyte

Raikas vaniljainen vadelmasuklaakakku

Vaniljainen vadelmatäyte

1 1/3prk flora vispiä
1,5prk maitorahkaa
1prk vaniljakastiketta
4 liivatelehteä
½dl vettä
vaniljasokeria
jäisiä vadelmia

Vatkaa flora vispit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka ja vaniljakastike. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kiuhuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkavaahdon joukkoon. Mausta kevyesti vaniljasokerilla. Kääntele viimeisenä joukkoon jäiset vadelmat.

Suklaatäyte:

2/3prk flora vispiä
½prk maitorahkaa
1½dl pähkinäsuklaalevitettä
25g maitosuklaata
2 liivatelehteä
tilkka vettä

Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista pähkinäsuklaalevitettä mikrossa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kääntele rahkaaahdon joukkoon pähkinäsuklaalevite. Kaada liivateseos suklaaseokseen kokoajan sekoittaen. Rouhi suklaa reiluiksi paloiksi ja sekoita vaahtoon.

Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan. Jokaisen kostutin greippimehulla ja sivin päälle ohuen kerroksen sitruunatahnaa. Sitten laitoin vaniljaista vadelmatäytettä, suklaatäytettä ja vadelmatäytettä yhteen väliin, uusi pohja samat täytteet samassa järjestyksessä. Näin sitten toivottavasti leikattaessa suklaa on vadelmatäytteen välissä molemmin puolin.

Vaniljakstikkeena käytin minulle uutta löytöä.
Tälläistä:

1995724.jpg

Kakun päälle tein sitruunaisen voikreemin. Päälle marsipaanille maalattu kuva (marsipaania vaalensin vähän valkoisella elintarvikevärillä).

1995732.jpg

Reunoilla flora vispi purostukset, vaahtoa jämäköitetty maitorahkalla ja vaniljakreemijauheella. Koristeena manteilastuja, sinisiä sokerikuulia, muutama marsipaanikukka ja lehtiä.

1995737.jpg

Laitan postauksen julkaistavaksi vasta illalla, jotta sankari ei ehdi sitä huomata täältä -Toivotaan, että juhlat pysyvät täytenä yllätyksenä. Kakun mausta ja juhlista raporttia myöhemmin.