Tein entisen työkaverini isälle viikonloppuna täyte- ja voileipäkakut 85-vuotisjuhliin. Toiveena oli Kinkkuvoileipäkakku. Kinkuksi toivotiin jotain laadukasta ja kakusta vähälaktoosista. Toivottiin ettei kakku ole kova, joten tein voikkarin tällä erää vain paahtoleivästä -tummaa vuokaleipää on niin hankala kostuttaa juuri oikea määrä. Muutoin ei toiveita ollut, joten koristelutkin vedettiin vain hatusta...
Pohja:
1 iso pkt ruispaahtoleipää
Kostutus:
3½dl maitoa (hyla)
Täyte:
500g palvikinkkua
1prk italiansalaattia
1prk creme fraishea
½prk sinappikurkkusalaattia
1prk ruohosipuli tuorejuustoa
½prk maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
pippuria
Kuorrutus:
1prk creme fraishea
1½prk maustamatonta tuorejuustoa
kuivattua ruohosipulia
aromisuolaa
pippuria
sitruunamehua
Koristeena:
Salanova salaatinlehtiä
tuoretta basilikaa
herneenversoja
tummia- ja vaaleita viinirypäleitä
miniluumutomaatteja
kuivattua ruohosipulia
Harmittaa vietävästi kun unohdin täytteestä sitruunamehun ja tuoreen basilikan, ne olisi kivasti raikastaneet kokonaisuutta. Kakku koottu paahtoleivistä, joka kerroksessa 2 riviä, rivissä 3 leipää, täytettä kahdessa välissä, leipää kolme kerrosta.
Juhliin matkannut täytekakku auringonkukilla, löytyy blogistani täältä.
Toivottavasti kakku maistui ja onnittelut sankarille!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.