Omalle äidilleni tein Äitienpäiväksi kakun. Lisäksi äitini sai kukan ja kortin. Osasi kentien jo vähän kakkua odottaakin ja minä pääsin tähän kokeilemaan uutta sydänvuokaani.

1548004.jpg

Pohjana on kolmen munan kaakaokakkupohja (kuvassa täytettynä).

1547979.jpg

Täytteen inspiraation lähde oli tämä uusi(?) suklaa, johon sattumalta törmäsin kaupassa. Koska en ollut moista ennen nähnyt piti sitä ehdottomasti kokeilla.

1547976.jpg

Suklainen kuningatartäyte:
1prk maitorahkaa
1 (56g) daim forest fruits
1/2 levyä (100g) fazerin sinistä
1dl mustikoita
1 1/2dl vadelmia
1prk piltti kuningatarsosetta
vaniljasokeria
1dl mehua
5 liivatelehteä
1prk flora vanillaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rouhittu daim maitorahkan joukkoon. Sulata marjoja ja sekoita ne kuningatarsoseen kanssa. Mausta vaniljasokerilla. Kuumenna mehu ja lisää nesteeseen kuivaksi puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä. Sulata suklaa ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Kaada liivateseos marjaseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen. Vatkaa flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahtoon seka maitorahka-suklaaseos, että marjaseos.

Tähän kakkuun laitoin tätä täytettä vain yhteen väliin ja lisäksi tein toisen kakun jossa kyseistä täytettä on kahdessä välissä. Joten ohje on suhteellise iso. Siitä riittää joko yhteen isoon kakkuun tai kahteen vähän pienempään, yhdessä toisen täyteen kanssa.

Mokkamousse:
1prk maustamatonta tuorejuustoa
3tl néscafe kulta pikakahvia
2 kananmunaa
1dl sokeria
1prk flora vispiä
sokeria
valkosuklaata
tilkka kahvia
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmän veteen. Sekoita tuorejuuston joukkoon kahvinmurut. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, vatkaa flora vispi, yhdistä vaahdot. Liota liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon ja anna seoksen jäähtyä. Rouhi valkosuklaa vaahdon joukkoon. Sekoita kahvi-liivateseos tuorejuuston joukkoon ja lisää vaahtoon. Mausta makusi mukaan sokerilla.

Tätäkin täytettä laitoin kahteen kakkuun. Tähän kakkuun täytettä tuli reilummin ja toiseen vain ohut kerros keskimmäiseeen osaan. Tämä täyte riittäisi yksinään yhteen kakkuun.

Kakun päälle tein vaniljakastikeaineksista ja margariinista kreemin, jolla kuorrutin koko kakun. Päällimäiseen kerroksen tein flora vispistä, jonka päälle sitten laitoin marsipaanipäällisen.

1547978.jpg

Tarkoituksena oli saada marjapuuron värinen päällinen ja vaikka tämä kuva on suhteellisen tumma, niin onnistuin sinä aika hyvin. Koristukset taas eivät menneet ihan niin kuin olisin itse halunnut. Koko hoidon suihkuttelin helmiäisellä.

Reunat pursoittelin flora vispillä. Päälle koristeeksi eri värisiä sokerihelmiä ja wiltonin värisokeria.

1548008.jpg

Onnea Äiti, toivottavasti maistui!