Etsin pitkään ohjetta kakusta, joka olisi tehty after eighteistä. Viimein löysin sellaisen täältä. Mutta ohje on näköään alun alkujaan Ideakeittiöstä.
No, eipä ollut minulla onni mukana kakkua tehdessä, sillä tein sen täysin ajattelematta vahingossa liian isoon vuokaan (halkaisija 28cm). Matalahan siitä tuli, joten kun kakku oli jo hyytynyt kehittelin päälle toisen kerroksen. Mietin mikä kävisi suklaan kanssa hyvin yhteen ja päädyin sitten vadelmaan, kun sitä löytyi pakastimesta. Pohjaa kevensin vähän näkkileivällä, kun jossain näin ohjeen missä juustokakun pohja oli tehty hapankorpuista -siitä sain tämän idean. Niitä hapankorppujakin pitää kyllä joskus kokeilla. Ja tämmönen siitä kakusta sitten lopulta tuli:

1119905.jpg

Pohja:
1tuubi eli 0,5pkt minttu domino -keksejä
70g ohuita seesam näkkileipiä (n.10kpl)
1dl (90g) flora culinessea

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Suklaatäyte:
1,5prk flora vispiä
1prk maustamatonta tuorejuustoa
200g after eight suklaata
150g pandan juhlasuklaata
1dl dooleys likööriä
4 liivatelehteä
ripaus sokeria

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata After Eight miedolla lämmöllä esim. mikrossa ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne lämpimään dooleys likööriin, kaada likööri ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen suklaa-juustoseokseen. Nostele suklaaseos kermavaahdon joukkoon. Rouhi sekaan pandan suklaa. Mausta ripauksella sokeria.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja siirrä se jääkaappiin hyytymään. Valmista sillä aikaa toinen täyte.

Vaniljainen vadelmatäyte:
2dl vaniljakreemiä
1,5prk flora vispiä
2dl vadelmia
1dl mehua
4 liivatelehteä
vaniljasokeria

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata vadelmat esim. mikrossa ja sekoita joukkoon valmis vaniljakreemi. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne lämpimään mehuun, kaada mehu ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen vadelma-vaniljakreemi seokseen. Nostele vadelma-vaniljaseos kermavaahdon joukkoon. Mausta ripauksella vaniljasokeria.

Kaada täyte suklaatäytteen päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Koristele suklaalla. Pursottelin leivinpaperin päälle suklaata edestakaisin kuvioin ja koristelin kakun niillä. Täytteet pysyivät hyvin toisissaan kiinni, vaikka suklaaseos oli ehtinyt jo hyytyä, ennen kun huomasin mokani ja lisäsin vadelmatäytteen.

1120330.jpg

Hyvälle se silti maistui ja hyvin vadelma taitti muuten niin makeaa suklaata. Rapatessa roiskuu kun sanotaan. Mutta tulihan tästä sentäs kakku -vaikkakaan ei aivan sellainen, kun olin kuvitellut.

1119902.jpg