Erään pienen miehen nimipäiväkahveille oli toiveena kakku, jossa olisi maalattu tarktori kakkukuva. Kuva maalausta kakkukuvasta löytyy blogistani täältä. Itse kakun päivittäminen blogiin on vähän jäänyt, muutenkin kesällä päivittäminen on hieman katkonaisempaa, vaikka päivitettävää on jonossa vaikka kuinka. Nyt kuitenkin itse kakun kimppuun.

Pohjana kuuden munan sokerikakkupohja, tehty neliskanttiseen säädettävään reunavuokaan. Kostutukseen käytetty vaniljamitoa.

Kakussa täytteenä toiveesta vanilja- ja paseerattu vadelmamousse. Kakku matkasi samalla tilaajalle kuin tämä aikaisemmin tekemäni aurigonkukilla koristeltu kakku ja siitä haluttiin hyvin samanlainen. Pitkään piti miettiä teenkö traktorista punaisen vai vihreä, mutta päädyin sitten kuitenkin vihreään, koska sankari oli poika.

Kakun pinta vihreäksi värjättyä sokerikreemiä ja reunoilla flora vispi pursotukset. Koristeena vaahtokarkkimassasta tehdyt gerberat ja lehdet. Lisäksi halusin vähän kokeilla myös uutta hortensia muottiani ja kakkuun pääsi mukaan muutama vihreäsävyinen pikkukukka. Pursotusten koristukseksi muutamia vihreitä ja valkoisia confetteja (syötäviä strösseleitä).

Samaan nimipäiväkahvipöytään matkasi myös tämä voileipäkakku.

Toivottavasti kakku maistui ja traktorinkin tunnisti.