Entinen työkaverini sai vihdoin viran ja tämän kunniaksi hän halusi työpaikallaan tarjota kakkua. Koska tavallista täytekakkua on ollut tarjolla usein, oli nyt hyvä ajatus tarjota kahta erinlaista hyydykekakkua. Toinen oli tämä valkosuklaa-lime ja toinen suklaa-baileys hyydykekakku. Kakuista piti riittää n. 30 hengelle ja ajattelin, että moni varmasti haluaa maistaa molempia kakkuja, tästä syystä kakuista tein mahdollisimman korkeat.

Pohja:

330g täysjyvä Digestive keksejä

130g margariinia

Murskaa keksit. Pingota irtopohjavuoan (28cm) pohjalle leivinpaperi. Lisää sulatettu margariini keksimurskaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada keksimuru vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Laita kylmään tekeytymään täytteen valmistumisen ajaksi.

 

Täyte:

3prk flora vispiä

½prk go green vaniljakastiketta

1pkt maustamatonta tuorejuustoa

1 limen kuoriraaste

1 limen mehu

½dl vettä

7 liivatelehteä

sitruunaromia

levy valkosuklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispit ja vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto ja raastettu limen kuori. Sulata 1/3 valkosuklaasta ja lisää vaahtoon. Rouhi loput valkosuklaasta. Kuumenna vesi, johon on sekoitettu yhden limen mehu ja sitruunaaromi kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liota limeveteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Lisää viimeisenä varovasti käännellen rouhittu valkosuklaa.

Laita jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi ennen kiilteen valmistamista.

 

Kiille:

3dl vettä

1 limen mehu

sitruunaaromia

3 liivatetta

vihreää elintarvikeväriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi, limen mehu ja aromi kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon  elintarvikeväriä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne limeveteen, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada kiille ruokalusikan kautta kakun pinnalle ja siirrä kylmään hyytymään.

Koristele seuraavana päivänä.

Koristeena:

valkosuklaata pritsattuna

valkosuklaata rouheena

puolikas lime siivutettuna

suklaacrunch koristerakeita

Toivottavasti kakku maistui!