Löysin pullahiiren blogista aivan mahtavan kuuloisen reseptin Pepperoni pannupizzaan. Kuvatkin oli herkullisen ja houkuttelevan näköisiä, että innostuin välittömästi kokeilemaan tätä pannupizzaa. Reseptin valmistamisesta on kulunut jo jokin aika, mutta herkullista oli, vaikkakin kuvat vähän tummia ja valottuneita.

Pohja:

3½dl maitoa

1pss (11g) kuivahiivaa

2rkl öljyä

½rkl sokeria

1tl suolaa

5½dl vehnäjauhoja

öljyä/rasvaa pannun voiteluun

 

Tomaattikastike:

370g paseerattua tomattia

2tl oreganoa

1tl tinjamia

1tl valkosipulijauhetta

1tl suolaa

1rkl sokeria

 

Täyte:

Pepperonimakkaraa (tms)

mozzarella-juustoraastetta


Pizzapohjan valmistus: Lämmitä neste 42 asteiseksi. Mittaa kulhon pohjalle hiiva ja n. desin verran vehnäjauhoja. Sekoita ne keskenään. Kaada lämmin vesi päälle sekoittaen. Lisää joukkoon suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen ja lopuksi alusta taikina. Voitele pannu tai suihkuta vuokaspray pannuun. Nosta taikina pannuun ja levitä taikina käsin (n. 28cm) koko pannun pohjalle (voit käyttää myös esim. kakkuvuokaa pannun sijaan). Laita leivinliina pannun päälle ja anna nousta lämpimässä paikassa n. 45 min. ajan.

Tomaattikastikkeen valmistus: Kaada paseerattu tomaatti kattilaan. Lisää yrtit, suola sekä sokeri ja anna kiehahtaa. Nosta kattila pois liedeltä. Anna tomaattikastikkeen jäähtyä ja maun tasaantua noin tunnin ajan.

Levitä tomaattikastiketta nousseen pizzapohjan päälle. Jätä noin 2-3cm reunasta ilman kastiketta. Levitä pepperonimakkarasiivuja kastikkeen päälle. Ripottele päälle juustoraaste sekä juustoraasteen päälle vielä uusi kerros pepperonimakkaraa. Paista 250 asteessa n. 15 min ajan, kunnes pizzapohjan reuna sekä juusto on saanut kauniin värin. Herkuttele maukkaalla pizzalla!

Herkkua oli, suosittelen kokeilemaan!