Tein ystäväni tytölle syntymäpäiväkakkuun Hello Kittyn. Tämä matkasi juhliin yhdessä tämän kakun kanssa. Toivottiin jotain tämän kakun tyylistä, joten ehdotin, voisiko kuva maalaamisen sijasta ollakin muotoonleikattu. Se kävi, joten tällä kertaa kuva toteutettu näin. Taustasta haluttiin valkoinen.

Kuva kokonaisuudessaan marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta, samoin tausta. Massaa vaalennettu Wiltonin valkoisella elintarvikevärillä, jonka jälkeen osa värjätty halutun värisiksi (vaalenapunainen, punainen, musta, keltainen). Koristeena kuvassa sokerihelmiä ja helmiäisiä, jotka liimattu kuvaan elintarvikeliimalla.

Tulostin netistä halutun kuvan ja leikkelin sen kaavoiksi. Kaavoilla leikkasin massasta oikean kokoiset palat ja liitin ne toisiinsa pinetä vesitilkkaa apuna käyttäen. Kuvan on hyvä olla tuore ja massan vielä pehmeää, jotta palat menevät limittäin. Kuva nostettu massasta kaulitun kiekon päälle, kiinnitetty sokerikuorrutteella.

Kakun tilaaja teki itse. Mukaan lähti myös sankarin nimi; valkoisesta sokerimassasta kijainmuoteilla tehty ja helmiäisellä suihkutettu. Lisäksi muutama kukkanen mitä tästä ristäiskakusta oli jäänyt yli valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyisenä. Kukkia voi laittaa kakkuun yhtä monta, kun sankarilla vuosia.

Onnea ja toivottavasti sankari oli kuvaan tyytyväinen. Itselle vielä hiomista jäi -jälki ei ole niin tasainen kun haluaisin, mutta ehkä nuo maalaukset ovatkin enemmän minun alaani...