Kuukauden verran on blogi ollut hiljaisena leipomusten suhteen, enkä kyllä ole keittiössä paljoa hääräillytkään. Eilen päätin kuitenkin, että tuoreista kotimaisista mansikoista on pakko saada edes yksi kakku kesässä tehty. Niinpä se syntyi tänään. Tuntuu tosin, että kaikki (pursotus) taidot, ovat kadonneet sen siliän tien -Ei tuosta mikään kaunein mahdollinen tullut, mutta hyvä kuitenkin.

1742406.jpg

Pohjana on unelmakääretortun pohja. Eli pellillä paistelin neljän munan kääretorttupohjan, seuraavan ohjeen mukaisesti:

4 munaa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
4rkl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivonjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon sekaan siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Leivtä leivinpeperoidun uuninpellin päälle ja paista 200 asteessa, reilu kymmenisen minuuttia.

Leikkasin tuon pohjan neljään osaan ja siitä tuli tuollainen kivankokoinen kakku.

Täyte:
0,5prk flora vispiä
0,5 levyä fazerin sinistä
1prk maitorahkaa
sokeria
Vanilja esanssia
tuoreita mansikoita paloina

Sulata suklaa mikrossa ja sekoita tasaiseksi, anna jäähtyä hetki. Vaahdota flora vispi ja sekoita joukkoon maitorahka. Kaada sulatettu suklaa sekaan ja mausta makusi mukaan sokerilla ja vaniljalla. Kuutioi mansikat sekaan ja kääntele ne täytteeseen varovasti.

Kasasin ja täytin pohjan jo eilen ja se oli jääkaapissa tekeytymässä yön yli. Kostutukseen käytin kaakaota.

Aamupäivällä kumosin kakun. Päälle tein suklaa ganachen (vajaa puoli purkkia flora vispiä lämmitetään kattilassa ja puoli levyä suklaata sekoitetaan joukkoon, kaadetaan kakun päälle). Reunoilla flora vispi pursotukset. Koristeena tuoreita mansikoita ja suklaarakeita.

1742427.jpg

Kuvat on vähän surkeita, kun kakku kiirehti jo kahvipöytään :)

Ja sitten vielä vähän leikkauskuvaa:

1747711.jpg