Ihana työystäväni vietti viikonloppuna 40-vuotissyntymäpäiviään. Minä tein juhliin pinkin täytekakun, mutta halusin lisäksi kokeilla tätä reseptiä, joka on ollut mielessä jo kauan. Bileiden tarjoamiseksi se sopikin hyvin. Ohjeen löysin Kaurislapsen -blogista, muuntelin sitä vähän oman mieleni mukaan.

1243066271_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

½pkt (=yksi pötkö) domino keksejä

n.75g margariinia

 

Hienonna keksit. Sulata margariini. Laita leivonpaperi irotpohjavuoan pohjalle. Sekoita margariini keksiseokseen ja painele se tasaisesti vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen valmistumisen ajaksi.

 

Täyte:

½prk mascarponejuustoa

1½prk flora vispiä

1dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

1dl baileysta (voisi laittaa hieman vähemmänkin)

5 liivatelehteä

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispit kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone, tomu- ja vaniljasokeri. Kuumenna baileys kiuhuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne liköörin joukkoon. Kaada baileys vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kylmään tekeytymään. Anna hyytyä mielellään yön yli.

1243066320_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päätin tehdä päälle vielä vadelmista ja hyytelösokerista päällisen raikastamaan kokonaisuutta. Reunoilla flora vispi purostukset. Koristeena keskellä valkosuklaalastuja ja pursotuksien päällä hasselpähkinälastuja.

Kakku oli mielestäni hyvää ja vadelmat sopivat tähän kakkuun täydellisesti!