Tein taasen vanhalle työkaverilleni kakkua, joka matksi hänen mukanaan entiseen työpaikkaani. Toiveena oli valkosuklaa-lime täyte, muutoin kakun suhteen annettiin täysin vapaat kädet. Ja koska en juurikaan pääse massalla kuorrutettuja kakkuja tekemään (aina halutaan lähes poikkeuksetta kermakakkuja tai kermapursotukset), niin nyt halusin ehdottomasti päällystää kakun massalla. Itsekään en marsipaanista pidä, mutta massa maistui hyvälle.

Pohjana kuuden munan sokerikakkupohja. Kostutukseen käytetty vaniljamaitoa. Käytin 28cm irtopohjavuokaa.

 

Valkosuklaa-limemousse:

1prk flora vispiä

1prk Valion valkosuklaa-lime rahkaa

1pss Blå Bandin valkosuklaanougat moussea

1dl vettä

1levy valkosuklaata (osa sulatettuna, loput rouheena)

3 liivatelehtä

1 limen mehu

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kylmä vesi kulhoon ja lisää moussejauhe, sekoita tasaiseksi ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää vaahtoon maustettu maitorahka. Sulata osa valkosuklaasta ja lisää vaahtoon yhdessä moussen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna limen mehu kiehuvaksi ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Rouhi loput valkosuklaasta ja kääntele joukkoon.

Laitoin pohjalle ohuen kerroksen itse tehtyä lime curdia ja moussea, täytä samalla tavoin myös toinen kerros.

Levitä kakun pinnalle tasaisesti sokerikreemiä, jota itse maustoin limen mehulla vähän raikkaammaksi. Kaulitse sitten massa ja asettele kakun pinnalle. Itse käytin tässä kakussa ruskeata valmista vaahtokarkkimassaa ja suklaamarsipaanin sekoitusta. Notkistin ensin marsipaanin ja sekoitin siihen vajaan desin tummaa kaakaojauhetta. Sitten notkistin ruskean vaahtokarkkitaikinan ja yhdistin massat sekoittamalla hyvin. Näin massasta tuli kauniin ruskeaa, mutta myös todella herkullisen makuista. Koristeet samaa massaa.

Valkosuklaapritsauksiin otettu mallia näistä hääkakuista. Samalla tyylillä siis mentiin tämän kakun kanssa...

Toivottavasti kakku maistui, vaikkei kaikki välttämättä massasta pidäkään, tosin senhän osan kakusta voi aina jättää syömättä...