Veljeni vaimo on ollut työskentelemässä oikeusjuttujen parissa ja halusi kiittää työtovereitaan suklaisella juustokakulla, jota raikastavat tuoreet mansikat. Kakun juju oli oikeusaputoimistojen logo vaaka -josta tällä kertaa haluttiin toiselle puolelle kallellaan oleva. Laatan annoin mukaan, joten se lisätiin kakun pinnalle vasta ennen tarjoilua. Kakun piti olla pähkinätön ja vähälaktoosinen.

Pohja:

200g Miina ja Manu keksejä

75g margariinia

Hienonna keksit. Pingota irtopohjavuoan (26cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata margariini ja lisää se keksiseokseen. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja laita kylmään tekeytymään täytteen valmistamisen ajaksi.

 

Täyte:

2½prk flora vispiä

1prk maustamatonta tuorejuustoa

2 levyä tummaa suklaata (1½levyä sulatettuna, ½levyä rouheena)

4 liivatelehteä

tilkka vettä

tuoreita mansikoita

Viipaloi mansikat ja asettele ne vuoan reunoille keksipohjan päälle. Valmista täyte laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata osa suklaasta. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Kuumenna vesi ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana vaahtoon kokoajan sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa ja loput rouheena. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Koristele kakku kermavaahtopursotuksin, tuorein mansikoin ja suklaakiehkuroin. Maalatun laatan voipi halutessaan laittaa joko kiehkuroiden keskelle tai tuohon kiemurapurostuksen päälle.

Kuva maalauksesta on aika iso, vaikka laatan halkaisija onkin n.6cm.

Kuva on maalattu Dr.Oetkerin valkoiselle marsipaanille Wiltonin mustalla elintarikevärillä. Marsipaani sisältää mantelia, mutta oli tässä tapauksessa tarkoitettu vain koristeeksi, ei syötäväksi (vaikka täysin syötävä onkin).

Mansikat kakun reunalla antavat kivasti kakulle raikkautta ja väriä, lisäksi jokainen saa automaattisesti palaansa edes hieman mansikkaa tasapainottamaan suklaan makeutta.

Toivottavasti kakku maistui!