Löysin Kinuskikissan sivuilta jo aikaa sitten aivan ihanan reseptin. Olen hinkuen odottanut pääseväni kokeilemaan sitä. Nyt oli korkea aika leipoa jotain ihan vaan muuten vaan, ilman mitään virallista syytä -ja kerrankin ihan omiin tarpeisiin! Päätin sitten tehdä Kinuskikissan ohjeesta pienen muunnelman (vaihdoin mintun mansikkaan). Ohje on suurimmaksi osaksi kopsattu suoraan täältä.

1469448.jpg

Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Kostutus:
¼-½ dl maitoa

Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.

Täyte:
150 g margariinia
5 dl mansikkatomusokeria
lilaa elintarvikeväriä
n. 2 tl vanilja-aromia

Sulata täytteeseen tuleva margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää margariinisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä lilaksi. Mausta vanilja-esanssilla. Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.

1469444.jpg

Kuorrute:
100 g margariinia
80 g tummaa suklaata
80 g daim maitosuklaata

Mittaa kattilaan margariini ja suklaat. Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman - tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.

1469447.jpg

Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom: suklaakerros halkailee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä.

1469451.jpg

Vähän jäi vaivaamaan kun kaapista ei löytynyt tumman suklaan lisäksi muuta kuin tuota maraboun daim suklaalevy, joten tähän päälliseen oli pakko laittaa sitä. Krokantit antoivat toki pintaan kivasti eloa, mutta ehkä olisin kuitenkin halunnut siitä tasaisen.

Nämä kuitenkin olivat aivan jumalattoman hyviä! Tästä tuli ehdottomasti suosikki reseptini ja voin sanoa, että hakkaa mokkapalat mennen tullen. Näitä teen kyllä ensi kerralla kun on jotkut juhlatkin -ehkä vain itse haluaisin pohjasta vähän paksumman ja mehevämmän. Joten taidan kokeilla pienempään vuokaan, enkä pellille.