Tein kummityttöni koulun Ystävänpäivä -tanssiaisiin muffinsseja, sekä vaaleita, että suklaisia. Toiveena oli jotain vaaleanpunaista, joten halusin tehdä koristuksia vähän sen mukaan. Perusohje sama kuin täällä, tällä kertaa varioiden.

Suklaiset minimuffinssit, 50kpl

150g laktoositonta margariinia (sinistä keijua)

1½dl sokeria

2 kananmunaa

3½dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

½prk mangososetta

1dl vettä

2rkl kaakaojauhetta (tummaa)

85g Brunbergin tummaa suklaata

vajaa 1½dl Marianne crushia

Vaahdota pehmennyt margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita mangosose ja vesi keskenään. Lisää taikinaan vuoronperään jauhoja ja nestettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä rouhittu suklaa ja Marianne crush. Laita taikina pakaste/pursotuspussiin. Laita muffinssivuoat minimuffinssipellin koloihin ja pursota taikinaa vuokiin. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele jäähtyneenä.

Laktoosia koko satsissa alle 0,2g

Koristelussa käytetty valkoista pikeeriä, vaaleanpunaiseksi värjättyä vaahtokarkkitaikinaa/vaaleanpunaista värisokeria. Minimuffinssivuoat Wiltonin.

Samalla ohjeella voi tehdä myös isoja tavallisia muffinsseja. Makuaineita ohjeessa on helppo muuntaa omien mieltymysten mukaisesti. Tällä kertaa tein kahdenlaisia muffinsseja, joissa olisi mahdollisimman vähän laktoosia, josta niistä voisi mahdollisimman moni nauttia.

Blogistani löydät myös samoihin juhliin matkanneet vaaleat hedelmäiset minimuffinssit.