Ullan Elämä Makeaksi -blogista löysin ennen Äitienpäivää tämän jumalaisen kakun. Tein siitä hieman oman muunnelman, mutta pääosin samanlaisen. Lisäsin aromia, koska halusin kakkuun voimakkaan mintun maun. Ylläolevasta linkistä löydät alkuperäisen reseptin, alla oma muunnelmani. Tätä nautittiin Äitienpäivän kunniaksi vanhempieni luona kahvipöydässä.

Superminttu-kakku

Pohja:

250g minttudominoita

100g magariinia

Murskaa keksit ja sulata magariini. Lisää margariinisula keksiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. Itse käytin halkaisijaltaan n.20cm irtopohjavuokaa.

 

Täyte:

1½prk flora vispiä

2/3prk maustamatonta tuorejuustoa

½dl sokeria

50g pandan minttutäytesuklaata

50g Pirkan minttusuklaakuulia

1tl piparminttuaromia

3rkl minttuviinaa

6 liivatelehteä

vihreää ja eukalyptuksen väristä elintarvikeväriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Rouhi suklaat. Kuumenna minttuviina kiehuvaksi, jotta alkoholi poistuu (itse tein tämän varulta pariin otteeseen) ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseokseen piparminttuaromi ja elintarvikevärit. Lisää vaahtoon liivateseos ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää sokeri ja suklaat. Sekoita kevyesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna tekeytyä kylmässä pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristeena fazerin sinistä ja Pandan valkosuklaata isona rouheena, sekä kaapista löytynyt sinisävytteinen ruusu lehtineen -joka tuntui sopivan tähän kakkuun.

Lähikuvaa ruususta:

Kakku oli hyvää ja ehdottomasti teen tätä vielä uudestaankin!