Olen pitkään halunnut itse alkaa valmistamaan erilaisia makeisia. Konvehteja on tullut kokeiltua, niihinkin olisi pari uutta ajatusta. Sitten löysin netistä tämän After Eight -tyylisten karkkien ohjeen, enkä voinut olla kokeilematta. Nämä liikkuvat netissä nimellä Mint Patties, jonka vapaa suomennos on Minttu Kasvispihvit. Olkoot nyt sitten Minttupihvejä.

Minttupihvit

½prk kondensoitua maitoa (toisen puolikkaan voi käyttää vaikka jäätelöön tai tehdä tuplasatsin)

5dl tomusokeria

piparminttuaromia

(elintarvikeväriä)

tummaa suklaata

Sekoita kondensoidun maidon (keittämättömän) joukkoon tomusokeri ja aromi. Värjää halutessasi massa esim. vihreällä elintarvikevärillä. Massa on koostumukseltaan sopivaa, kun se muistuttaa lasten muovailuvahaa. Pyöritä massasta palloja ja paina niitä kasaan, tai muotoile neliöiksi, kuten minä. Massaa voisi kaiketi myös kaulita ja ottaa muotilla paloja. Laita palat leivinpaperille ja anna olla kylmässä (jääkaappiin tai pakastimeen). Sulata tumma suklaa ja dippaa palat suklaassa. Nauti!

Tumma suklaa oli näihin kyllä nappivalinta, ettei paloista tule liian makeita. Tästä satsista tuli lähes nelisenkymmentä minttupihviä.

Seuraavan kerran teen "täytettä" ohuemman kerroksen ja muotoilen napit ympyrän muotoisiksi. Haluan ehdottomasti käyttää näitä mm. muffinssien koristeeksi.

Tästä karkista tuli kyllä heti oma ehdoton suosikkini, samoin kuin tuosta turkoosista muumi-uutuudesta!

Makeaa viikonloppua!