Tein parisen viikkoa sitten ristiäisiin kaksi kuplavolkkarin muotoista kakkua. Kakun tilaaja oli itse tilannut tämän Wiltonin autovuoan, jonka sain lainaan kakkujen valmistamiseen. Tuosta Ullan kuvasta sai myös hyvin maallia kakun toteuttamiseen. Onneksi kuitenkin päätinkin tehdä koekakun jo vuokaa testatakseni, jonka virheistä opin paljon näihin kakkuihin muutettavaa.

Vihreä kakku matkasi perheen 2-vuotiaan pojan synttärikakuksi, syntymäpäiviä juhlittiin samaan aikaan ristiäisten kanssa. Tähän kakkuun toiveena oli suklainen pohja ja raikas suklainen täyte.

Tein vuokaan neljän munan suklaisen kakkupohjan, jonka leikkasin neljään osaan. Kostutukseen käytetty kaakaota.

Täytteenä suklaakermavaahtoa (1prk flora vispiä ja melkein levyllinen Fazerin sinistä maitosuklaata sulatettuna) ja valmista kaupan limecurdia (limetahnaa). Täytekerrosten pohajlle tuli aina sipaisu limetahnaa ja sitten suklaakermavaahtoa.

Kakku on kauttaaltaan kuottutettu ensin sokerikreemillä ja sitten vihreällä vaahtokarkinmakuisella kaulintamassalla. Kakkuun meni massaa n, 500g, kaikki koristeet mukaanlukien. Vaalean vihreän värin sain sekoittamalla puolet valmista vihreää massaa ja puolet valkoista massaa. Mustat osat marsipaania ja sokerimassan sekoitusta.

Vanteissa sokerihelmiä, muutoin osat muotoiltu vaahtokarkin ja vaniljan makuisesta kaulintamassasta. Tätä tehdessä ja varsinkin noita harmaita osia pyöritellessä tuli mieleen, että sellainen marsipaanipyssy voisi olla aika loistava hankinta -ei nimittäin tullut minun pyörittämistä rajauksista ihan saman paksuisia.

Teksti katolla valkoista pikeeriä.

Molemmat autot takaapäin:

Sininen kakku matkasi kastetilaisuuteen perheen uuden tulokkaan kakuksi. Toiveena kakkuun oli vaalea pohja ja että kakku olisi kokonaan maidoton. Täytteiden suhteen ei ollut mitään toiveita, mutta kuitenkin jotain suht neutraalia.

Tein autovuokaan neljän munan normaalin sokerikakkupohjan, jonka leikkasin neljään osaan. Kakun kostutukseen käytetty vaniljavettä.

Täytteenä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (sunnuntain maidotonta 1prk) ja semperin mangososetta (2prk). Täytteestä tuli aika löysää, joten ainakin tuota vaniljakastiksetta olisi ollut ehkä hyvä vähän hyydyttää liivatteella, nyt tästä sinisestä versiosta tuli huomattavasti kasaan painuneempi versio.

Kakku on kauttaaltaan kuottutettu ensin sokerikreemillä ja sitten sinisellä vaahtokarkinmakuisella kaulintamassalla. Kakkuun meni massaa n, 500g, kaikki koristeet mukaanlukien. Vaalean sinisen värin sain sekoittamalla puolet valmista sinistä massaa ja puolet valkoista massaa. Mustat osat marsipaania ja sokerimassan sekoitusta.

Molempiin kakkuihin suihkutettu runsaasti helmiäissuihketta, joka valitettavasti ei kuvissa oikein pääse oikeuksiinsa.

Vuoalla tehtynä itse kakustakin tuli ihan kivan näköinen. Leikkelin vähän mutooon vielä tuota kakkua ennen sen kuorruttamista, sillä ainakin nuo renkaat tuli vähän liian ulos, mikäli halusi tehdä tuollaiset lokasuojat vielä renkaiden päälle. Vuoka oli helppo käyttää ja kakku irtosi vuoasta todella helposti, lisäksi kakun kasaaminen vuokaan oli helppoa ja näin ollen myös täytetty kakku pysyi hyvin muodossaan.

Kiitoksia tästä haasteesta ja vuoan lainasta. Lämpimät onnittelut nimen saaneelle ja synttärisankarille!