Tein pitkästä, pitkästä aikaa kuivakakkua. Yleensä en saa näitä onnistumaan mitenkään. Ne tarttuvat vuokaan kiinni, tai eivät ole muhkeita ja kosteita. Päätin kuitenkin ottaa riskin, koska aikaa mihinkään varsinaisiin leipomuksiin ei ollut. Tein kakkuja kaksin kappalein, toisen vein mukanani illanistujaisiin ja toinen jäi omaan käyttöön.

Tein kaksi kakkua, suorakaiteen muotoiseen Brunon paistovuokaan, jonka vetoisuus on 1l. Tästä siis tulee joko kaksi 1l kakkua tai yksi 2l kakku. Ohje päästä veistelty, muutaman vanhan ohjeen pohjalta.

 

Suklaakuivakakku

200g margariinia

2½dl sokeria

5 munaa

7dl vehnäjauhoja

1pss (50g) mantelijauhetta

2tl leivinjauhetta

4rkl kaakaojauhetta (tummaa)

ripaus suolaa

2dl maitoa

80g tummaa suklaata rouheena

70g valkosuklaata rouheena

Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen vuorotellen nesteen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhitut suklaat. Jaa taikina kahteen pieneen vuokaan tai käytä yhtä isompaa. Paista 175 asteessa noin 50min-1h. Anna jäähtyä. Koristele.

 

Koristeena tällä kertaa maito- ja valkosuklaata raidotettuna kakun pinnalla, halkaistuja pieniä suklaamunia sekä rouhittu Fazerin exclusive lemon & black pepper -patukka.

Tätä kakkua nautittiin yhdessä mascarponevaahdon ja tuoreen ananaksen kanssa, voin kertoa, että toimii!

Kiitos vielä ihanille naisille, ihanasta illasta!