Tein pitkästä, pitkästä aikaa kuivakakkua. Yleensä en saa näitä onnistumaan mitenkään. Ne tarttuvat vuokaan kiinni, tai eivät ole muhkeita ja kosteita. Päätin kuitenkin ottaa riskin, koska aikaa mihinkään varsinaisiin leipomuksiin ei ollut. Tein kakkuja kaksin kappalein, toisen vein mukanani illanistujaisiin ja toinen jäi omaan käyttöön.
Tein kaksi kakkua, suorakaiteen muotoiseen Brunon paistovuokaan, jonka vetoisuus on 1l. Tästä siis tulee joko kaksi 1l kakkua tai yksi 2l kakku. Ohje päästä veistelty, muutaman vanhan ohjeen pohjalta.
Suklaakuivakakku
200g margariinia
2½dl sokeria
5 munaa
7dl vehnäjauhoja
1pss (50g) mantelijauhetta
2tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta (tummaa)
ripaus suolaa
2dl maitoa
80g tummaa suklaata rouheena
70g valkosuklaata rouheena
Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen vuorotellen nesteen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhitut suklaat. Jaa taikina kahteen pieneen vuokaan tai käytä yhtä isompaa. Paista 175 asteessa noin 50min-1h. Anna jäähtyä. Koristele.
Koristeena tällä kertaa maito- ja valkosuklaata raidotettuna kakun pinnalla, halkaistuja pieniä suklaamunia sekä rouhittu Fazerin exclusive lemon & black pepper -patukka.
Tätä kakkua nautittiin yhdessä mascarponevaahdon ja tuoreen ananaksen kanssa, voin kertoa, että toimii!
Kiitos vielä ihanille naisille, ihanasta illasta!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.