Elias pojan toiveena oli kakku, jossa merirosvolippu. Vaikka kakkuilutauko onkin minulla kestänyt kuukauden, jos toisenkin. Ajattelin, että helppo toteuttaa, koska olenhan aikaisemminkin tehnyt mm. tämän, tämän, tämän ja tämän merirosvoaiheisen kakun. Siinä vaiheessa kuitenkin kun piti alkaa pursottamaan kermaa, ajattelin, että ehkä todellakin pienempi tauko ois ollut paikallaan... Tässähän tämä menee nyt kokonaan uudelleen opetellessa.

Tein siis kaksi samalaista kakkua, toiveen mukaan. Pohjana molemmissa suklainen kakkupohja, tällä erää tehty 20cm irtopohjavuokaan, joten kolmen munan kakkupohja kyseessä. Kostutukseen käytetty maitoa.

Täytetoiveena oli mansikka- ja valkosuklaamousset.

Täytteet tehty tavallisen kaavan mukaan (flora vispi+maustamaton tuorejuusto, liivate ja suklaa/marjat), vaikkakin mansikkamoussea jatkoin Dr.Oetkerin mansikkamoussepussilla, näin ollen siihen ei tarvinnut lisätä enään sokeriakaan, mutta oikea mansikka toivottavasti syvensi makua vähän...

Ja vaikka kuinka yrittää tehdä kahta samalaista kakkua, niistä ei koskaan prikulleen samalaisia tule, ei sitten millään...(tosin valotuskin kuvissa ihan erilainen)...

Kakku nro.1

Ja kakku nro.2

Kakun pinta sokerikreemiä, koristeet mustaa marsipaania ja vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Kakkuun ympätty myös sokerihelmiä, Wiltonin keltaista sokeria, keksimurua, tummaa ruokosokeria, kimalle- ja tomuvärejä sekä merirosvolippu varastojen kätköistä.

Lähikuvaa koristuksista:

Aikaisemmin Eliakselle on matkanneet nämä kakut.

Onnea Elias ja toivottavasti kakut maistuivat!