Halusin pitkästä aikaa tehdä pikkuleipiä. Muistissa oli tämä herkullinen ohje, jonka löysin Kokeileva keittiö -blogista, jo jokin aika sitten. Helppo, yksinkertainen, mutta maistuva. Oi miksi, en tee pikkuleipiä useammin? En muistanutkaan, että se olisi näin helppoa.

 

Wieniläiset suklaasormet:

125g margariinia

reilu 1dl tomusokeria

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

½dl maissitärkkelystä (laitoin perunajauhoja)

200g tummaa suklaata (laitoin taikinaan tummaa ja kuorrutukseen maito- ja tumman suklaan sekoitusta)

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoitellen vaahdon joukkoon. Sulata 75 g suklaata ja hämmennä taikinaan. Jos taikina tuntuu liian jäykältä pursotettavaksi, lisää siihen hieman (½dl) maitoa. Pursota isolla tähtityllalla pikkuleipiä pellille, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 175-200 asteessa 15-20 minuuttia.

Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien kulmat suklaaseen. Anna jähmettyä viileässä.

 

Tein ohjeen vähän reiluna ja siitä tuli n.42kpl muhkeita pikkuleipiä.

 Maistuvaa kesää kaikille blogini lukijoille!