Halusin pitkästä aikaa tehdä pikkuleipiä. Muistissa oli tämä herkullinen ohje, jonka löysin Kokeileva keittiö -blogista, jo jokin aika sitten. Helppo, yksinkertainen, mutta maistuva. Oi miksi, en tee pikkuleipiä useammin? En muistanutkaan, että se olisi näin helppoa.
Wieniläiset suklaasormet:
125g margariinia
reilu 1dl tomusokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl maissitärkkelystä (laitoin perunajauhoja)
200g tummaa suklaata (laitoin taikinaan tummaa ja kuorrutukseen maito- ja tumman suklaan sekoitusta)
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoitellen vaahdon joukkoon. Sulata 75 g suklaata ja hämmennä taikinaan. Jos taikina tuntuu liian jäykältä pursotettavaksi, lisää siihen hieman (½dl) maitoa. Pursota isolla tähtityllalla pikkuleipiä pellille, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 175-200 asteessa 15-20 minuuttia.
Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien kulmat suklaaseen. Anna jähmettyä viileässä.
Tein ohjeen vähän reiluna ja siitä tuli n.42kpl muhkeita pikkuleipiä.
Maistuvaa kesää kaikille blogini lukijoille!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.