Tein nämä lakin muotoiset kakut yhdessä ylioppilaslakki pikkuleipien ja suklaisten hyydykekakkujen kanssa juhliin toissa viikonloppuna. Toiveena oli lakin muotoinen kakku ja sisälle vadelmahyydykettä.

Tein kaksi viiden munan sokerikakkupohjaa. Kostutukseen käytin vaniljamaitoa.

Täytteenä tilaajan toiveesta vadelmahyydyke. Tällä kertaa tilasin Confetista kaksi rasiaa valmista vadelmahyydykejauhetta. Valmistin hyydykkeet pakkauksen ohjeen mukaan (jauhe sekoitetaan 1dl kymää vettä ja sekoitetaan 5dl vispattua flora vispiä). Lisäsin täytteeseen vielä kesällä mökiltä poimittuja vattuja pakkasesta, parin desin verran.

Kakkujen pinnalle tein sokerikreemin. Kuorrutuksen kanssa mokasin vähän. Valmistin itse sokerikuorrutteen ja siitä tuli mainio. Menin sitten sekoittamaan siihen vielä vähän marsipaania koak pelkäsin ettei tuo reilu 600g mötikkä riitäkään kahden kakun päällystämiseen. Noh, ilmeisesti en jaksanut vaivata massoja tarpeeksi hyvin keskenään, koska seutaavana päivänä oli sokerimassa täynnä pieniä kovia marsipaanipaakkuja (näkyy kuvissa, kun tarkasti katsoo). Ei auttaut muu, kuin tuolla ei niin tasaisella massalla kakut päällystää, mutta kyllä harmitti. Massa itsessään asettui kakkujen pinnalle suht kauniisti. Vain toiseen kakuista sain juuri tuohon eteen pienen rypyn aikaiseksi.

Mustat osat mustaa sokerimassaa. Lyyrat tein itse pikeeristä pursottamalla, jonka jälkeen suihkuttelin kuivuneet kuviot kultaisella helmiäissuihkeella. Liimasin lyyrat sokerikuorrutteella. Muutoin mustat osat kiinnitetty ihan vain vedellä.

Onnea valkolakin saaneelle!