Löysin Kinuskikissan sivuilta tämän todella herkullisen kuuloisen reseptin. Tähän hätään ei raparperiä ollut, joten muutelin sitten ohjetta vähän sen mukaan, mitä kaapista löytyi.

1246357012_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

Paketti valmista murotaikinaa

Anna taikinan sulaa. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Suojaa foliolla tarvittaessa.

 

Täyte:

3dl maitoa

1pss vanhan ajan vaniljakastikeaineksia

40g valkosuklaata

1 muna

tuoretta ananasta

pakastettua mansikkaa

säilykepersikkaa

Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan: Sekoita vaniljajeh kylmän maidon joukkoon, koko ajan vatkaten. Anna tekeytyä jääkaapissa n.15 minuuttia. Rouhi valkosuklaa ja sekoita se vaniljakastikkeeseen yhdessä kananmunan kanssa (Laitoin yhden munan, kun vaniljakstiketta oli vai yksi pussi). Lohko hedelmät/marjat ja asettele ne piirakkapohjan päälle. Kaada lopuksi vailjakastike päälle ja paista vielä uunissa n.20 minuuttia tai kunnes piiras on saanut vähän väriä.

 

Koristeluun:

hasselpähkinälastuja

orvokki

1246357044_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarjoa kermavaahdon kanssa, vaikka piiras on kyllä mainiota sellaisenaankin.