Löysin Kinuskikissan sivuilta tämän todella herkullisen kuuloisen reseptin. Tähän hätään ei raparperiä ollut, joten muutelin sitten ohjetta vähän sen mukaan, mitä kaapista löytyi.
Pohja:
Paketti valmista murotaikinaa
Anna taikinan sulaa. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Suojaa foliolla tarvittaessa.
Täyte:
3dl maitoa
1pss vanhan ajan vaniljakastikeaineksia
40g valkosuklaata
1 muna
tuoretta ananasta
pakastettua mansikkaa
säilykepersikkaa
Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan: Sekoita vaniljajeh kylmän maidon joukkoon, koko ajan vatkaten. Anna tekeytyä jääkaapissa n.15 minuuttia. Rouhi valkosuklaa ja sekoita se vaniljakastikkeeseen yhdessä kananmunan kanssa (Laitoin yhden munan, kun vaniljakstiketta oli vai yksi pussi). Lohko hedelmät/marjat ja asettele ne piirakkapohjan päälle. Kaada lopuksi vailjakastike päälle ja paista vielä uunissa n.20 minuuttia tai kunnes piiras on saanut vähän väriä.
Koristeluun:
hasselpähkinälastuja
orvokki
Tarjoa kermavaahdon kanssa, vaikka piiras on kyllä mainiota sellaisenaankin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.