Tein töihin kiitokseksi  henkilökunnalle kakkua yhdessa työparini kanssa -tosin toteuttaminen jäi minun harteilleni. Tarkoituksena oli tehdä samalainen kuin kiitoskakku, jonka piti olla harjoituskappale -Niinpä siinä sitten kävi, että tämä ei onistunut läheskään niin hyvin kuin harjoituskappale. Joskus voi mennä siis näinkin päin...

1602380.jpg

Pohjana on viiden munan sokerikakkupohja.

Geishamousse:
4kpl (44g/kpl) geisha suklaapatukoita
1prk vaniljatuorejuustoa
1prk flora vispiä
vanilja aromia
ripaus sokeria
4 liivatelehteä
½dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Vaahdota flora vispi ja mausta vanilja aromilla ja ripauksella sokerilla. Purista liivatteet kuiviksi ja liota ne kiehuvaan veteen, anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Notkista tuorejuusto ja kaada joukkoon liivateseos ohuena nauhana. Yhdistä vaahdotettu flora vispi ja tuorejuustoseos. Kääntele joukkoon suklaa.

Banaanirahkatäyte:
4 chiquita junior banaania
1prk maitorahkaa
1prk flora vispiä
vaniljakreemijauhetta
ripaus sokeria

Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi, mausta vaniljakreemijauheella ja sokerilla. Pilko banaanit pieniksi kuutioiksi ja sekoita maitorahkan joukkoon. Yhdistä vaahdotettu flora vispi ja maitorahka-baaniseos.

Täytekerroksia tuli siis kaksi, toiseen suklaatäytettä ja toiseen banaania.

1602377.jpg

Kuorrutuksena valkosuklaaganache, josta ensin tuli liian löysää ja sitten liian jäykkää, sain kuin sainkin sen viimein levitettyä kakun pinnalle suht tasaisesti. Tummallasuklaalla tehty raidoitus ei vain onnistunut alkuunsakaan. Tylla tukkeutui ja suklaata tuli välillä suurina ryöppyinä ja välillä ei ollenkaan. Joten pinnasta tuli aika suttuisa. Ompahan ainakin epäsäännöllinen kuviointi.

1602381.jpg

Reunoilla flora vispi purostukset, joista puolet värjätty kaakaojauheella. Koristeena suklaarakeista ja pieniä helmiäisiä, sekä kaksi valkoista liljaa.

Kehuja kakku sai, sekä täytteistä, että ulkonäöstään -vaikka se omasta mielestäni vähän epäonnistuikin. Banaanirahka tasapainotti hyvin suklaan makeutta. Lisäksi pidän näistä auringontuikkeista jotka aamusella kuvatessa leikkivät kakun pinnalla.

Tästä se kesäloma siis alkaa!