Äitini syntymäpäiville matkasi tämä vanilja-marenki hyydykekakku ja lisäksi nämä mokkapalat toimittamaan makeaa tarjoilupuolta.
Mokkapalat
Pohja
4 kananmunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl maitoa
150-200g sulatettua margariinia
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet keskenään ja lisää niitä muna-sokerivaahtoon vuoronperään nesteen (maito ja margariini) kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa n.15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.
Kuorrute:
50g sulatettua margariinia
5rkl vahvaa kahvia
1rkl kaakaojuomajauhetta
2tl vaniljasokeria
n.500-700g tomusokeria
Sulata margariini ja lisää joukkoon kahvi, kaakaojuomajauhe ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeria vähitellen, kokoajan sekoittaen. Kun kuorrutteen koostumus on hyvää, on tomusokeria tarpeeksi. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä lastalla pohjan päälle. Koristele halutessasi nonparellein, suklaarouheella tmv.
Tällä erää laatikollinen muhkeita paloja lähti eteenpäin. Maitona laktoositon maito, jotta mokkapalatkin ovat laktoosittomia! Tarkoituksella laitoin kuorrutteeseen kaakaojuomajauhetta, jotta pinta jäisi vaaleammaksi. Itse tosin tykkään tehdä mokkapaloja joiden pohjataikina on vaalea. Tää värikkään keväinen nonparellisekoitus on tuliainen äidiltäni jostain etelästä.
Herkkua lapsille ja aikuisillekin!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.