Äitini syntymäpäiville matkasi tämä vanilja-marenki hyydykekakku ja lisäksi nämä mokkapalat toimittamaan makeaa tarjoilupuolta.

Mokkapalat

Pohja

4 kananmunaa

3dl sokeria

5dl vehnäjauhoja

3rkl kaakaojauhetta

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2dl maitoa

150-200g sulatettua margariinia

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet keskenään ja lisää niitä muna-sokerivaahtoon vuoronperään nesteen (maito ja margariini) kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa n.15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.

Kuorrute:

50g sulatettua margariinia

5rkl vahvaa kahvia

1rkl kaakaojuomajauhetta

2tl vaniljasokeria

n.500-700g tomusokeria

Sulata margariini ja lisää joukkoon kahvi, kaakaojuomajauhe ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeria vähitellen, kokoajan sekoittaen. Kun kuorrutteen koostumus on hyvää, on tomusokeria tarpeeksi. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä lastalla pohjan päälle. Koristele halutessasi nonparellein, suklaarouheella tmv.

Tällä erää laatikollinen muhkeita paloja lähti eteenpäin. Maitona laktoositon maito, jotta mokkapalatkin ovat laktoosittomia! Tarkoituksella laitoin kuorrutteeseen kaakaojuomajauhetta, jotta pinta jäisi vaaleammaksi. Itse tosin tykkään tehdä mokkapaloja joiden pohjataikina on vaalea. Tää värikkään keväinen nonparellisekoitus on tuliainen äidiltäni jostain etelästä.

Herkkua lapsille ja aikuisillekin!