Tämä ohje on alunperin Kotilieden Kodin joulu 1999 lehdestä. Alkuperäinen ohje Helena Nordström, Café Cabriole, Porvoo. Löysin sen netistä ja työkaverini innostui tästä ohjeesta, joten tein hänelle jouluksi tälläisen.

1154272.jpg

Pipari-glögikakku

Pohja
Iso piparkakku
(itse tein laiskana piparimurskasta ja margariinista)

Täyte
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna
1,5 dl laimentamatonta glögiä
2 tl piparkakkumaustetta
6 liivatelehteä
2 munanvalkuaista

Päälle
mantelia, rusinoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl glögiä
kermavaahtoa
pieniä pipareita

1. Leivo piparkakkutaikinasta irtopohjavuoan pohjan kokoinen piparkakkulevy ja paista se. (Tai toteutta laiskasti piparimurskalla ja margariinilla tehtynä pohjana.)

2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Nosta piparkakkulevy irtopohjavuokaan. Vatkaa täytettä varten keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisää kerma- ja keltuaisvaahto. Kuumenna 0,5 dl glögiä tai vettä, purista liivatelehdistä liotusvesi pois, ota kattila liedeltä ja lisää liivatteet liukenemaan kuumaan liemeen. Jäähdytä hiukan ja sekoita liivate glögiin.

3. Sekoita kylmä glögi juustoseokseen ja mausta täyte piparkakkumausteella. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle.

4. Anna täytteen hyytyä muutaman tunnin jääkaapissa tai yön yli. Kun pinta on jähmettynyt, ripottele päälle muutama rusina ja kuorittu manteli. Tee hyytelösokerista (pakkauksessa olevan ohjeen mukaan) ja laimennetusta glögistä hyytelö ja levitä se päälle.

Koristelu minulta jäi, koska piparit olisivat pehmenneet -joten jätin sen kakun saajalle.