Löysin Pakkopullan -blogista ohjeen uunissa tehtäviin donitseihin. Koska oma donitsipeltini on ollut lähes käyttämättömänä parin vuoden ajan, innostuin tästä reseptistä kauheasti! Tein samantien kaksinkertaisen satsin.
taikina:
200g vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
100g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin bulgarian jogurttia)
60g sokeria
1rkl vaniljasokeria
½tl suolaa
4rkl öljyä
10rkl maitoa (laitoin vähän vähemmän)
Sekoita jauhot ja leinjauhe keskenään. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää jauhoseos. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa. Laita taikina vahvaan pakastepussiin ja leikkaa kulmaan reikä. Pursota taikinaa voidellulle donitsipellille. Paistetaan 175 asteessa 15-20 minuuttia.
Kuorrutus:
mansikkatomusokeria
vettä
(tummaa suklaata)
Valmista mansikkatomusokerista ja vedestä kuorrutus. Sulata suklaa. Pursota jäähtyneiden donitsien päälle tomusokerikuorrutusta ja suklaata. Koristele nonparellein.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.