Pullahiiri oli tehnyt vallan herkullisen näköistä jäätelöä. Ja koska ohje vaikutti niin naurettavan helpolta, en voinut olla ohjetta testaamatta. Nyt jo pyörii päässä visioita, miten tuota ohjetta voisi muokata. Pähkinäinen versio nutellasta ja/tai snickerstyylinen johon tulee kinuskikastiketta ja suolapähkinöitä ovat seuraavaksi kokeilulistalla. Joku lakritsainenkin voisi olla ihanaa...

Jäätelö

5dl kermaa

1prk kondensoitua maitoa

suklaata/toffeeta/mitätahansa

(5rkl kaakaojauhetta)

(Siirappia/makeutusta)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada kondensoitu maitoa keittämättömänä kulhoon ja lisää joukkoon rouhittu suklaa/muut makuaineet. Sekoita tasaiseksi. Kääntele varovasti joukkoon vatkattu kerma. Makeuta tarvittaessa. Kauho massa vuokaan ja laita pakkaseen tekeytymään seuraavaan päivään. Nauti.

Itse laitoin tällä erää Brunbergin sinisiä suklaatryffeleitä paloiteltuina ja kaakaojauhetta. Pinnalla vähän samaa suklaata ja keksirouhetta.

Annos nautittiin kinuskikastikkeen ja suklaarakeiden kanssa...Jäätelön koostumus oli pehmeää ja samettista. Liian hyvää. Ehkä hieman maistui kaakaojauheen maku, joten itse suklaalla saisi vielä täyteläisemmän. Tätä ohjetta tullaan kyllä käyttämään jatkossakin. Onhan minulla kaapissa jäätelökonekin, mutta sen käyttäminen on jotenkin vaikeaa ja työlästä, empäs osannutkaan arvata, että jäätelön tekeminen itse voisi olla näin helppoa.