Sain tämän reseptin Salaisen Leivontaystävän 11-ringin toisessa pakettissa, joka vei minut makumatkalle Itävaltaan -täältä löydät tuon paketin sisällön. Mukana paketissa oli aineksia ja resepti tämän kakun valmistamiseen. Joten eihän näin herkullisen kuuloista kakkua voinut jättää kokeilemattakaan. Resepti on otettu jostain leivontakirjasta ja sen minulle lähetti parini Katja.

Wachaun kakku

8 kananmunaa

ripaus suolaa

130g tummaa kuorrutesuklaata

1 2/3dl sokeria

140g saksanpähkinöitä jauhettuna

3rkl rommia

2rkl vehnäjauhoja

120g voita

1 vaniljatangon sisus

1 1/3dl tomusokeria

aprikoosihilloa

suklaalastuja koristeluun

voita ja jauhoja vuokaan

 

Voitele irtopohjavuoka ja jauhota vehnäjauhoilla. Erottele 7 kananmunaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sulata 50g suklaata ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaakuorrute ruokalusikallinen kerrallaan ja osa pähkinöistä. Sekoita joukkoon  1rkl rommia ja nostele sen jälkeen loput pähkinät ja jauhot vuorotelleen valkuaisvaahdon kanssa. Kaada taikina irtopohjavuokaan, tasoita pinta ja paista 180 asteessa n.45 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Sulata kreemiä varten voi ja loppu suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita peräjälkeen joukkoon loppu rommi, vaniljatangonsisus, tomusokeri ja viimeinen muna, vatkaa huolella. Anna kreemin jäähtyä ja sekoita välillä.

Puolita kakku vaakatasossa. Levitä pohjan päälle aprikoosihilloa. Aseta pohjat päällekkäin ja kuorruta kreemillä. Koristele suklaalastuilla.

Itse tein kakun n.24cm irtopohjavuokaan ja se oli aivan passelin kokoinen. Tosin laitoin taikinaan kakki munat ja näin minun piti kuorrutteeseen lisätä vielä yksi lisää. Taikina oli melkoisen löysää, joten ei sitä tarvinnut vuoassa tasoitella ennen paistamista. Pohjasta tuli aika vaalea, itse lisäsin seuraavalla kerralla itse pohjaan enemmän tummaa suklaata, että se antaisi enemmän makua ja väriä. Minulla ei ollut välineitä saksanpähkinöisen jauhamiseen, joten laitoin ne rouheena (laitoin yhden pussin, puolet ohjeen määrästä eli 70g) ja lisäsin ruokalusikallisen vehnäjauhoja -Tämä ei ollut mielestäni paras mahdollinen ratkaisu, koska vaikka pidän pähkinästä, ei tähän kakkuun ne palaset sopineet. Eli kannattaa käyttää jauhettua pähkinää, jos vain mahdollista.

Täytteeksi laitoin puolet tuosta aprikoosihillopurkista eli n. 160g. Kreemi oli minulla jääkaapissa vuorokauden ennen kakun pinnalle laittamista ja vaahdotin se kuohkeaksi ennen levittämistä (se vaalensi kuorrutteen väriä). Minusta kuorrutteessa olisi saanut rommi maistua vähän enemmän. Mutta tykkäsin kyllä kreemin mausta. Koristeeksi vuolin tummasta suklaasta rouhetta ja heittelin ne kakun pinnalle. Koristeena aito kukka.

Ja kakku oli niin kaunis, tuossa Ikean lasisessa kakkukuvussa.

Ja vielä piece of cake:

Ei tämä ehkä ihan sacheria voita, mutta tulee hyvänä kakkosena -Joten kannattaa kokeilla!